Reclamă

Lucruri devin din ce în ce mai suspecte chiar și în grupul de prieteni al lui Vladimir Putin.

Moartea șefului celei mai mari companii petroliere private ruse Lukoil, Ravil Maganov, pe care presa rusă a evaluat-o drept „accidentală”, a pus câteva întrebări despre cât de „accidentale” sunt de fapt morțile oligarhilor ruși și a criticilor președintelui rus Vladimir Putin.

Lukoil a declarat într-o declarație că președintele său „a murit după o boală gravă”. Dar nu a oferit alte detalii.Dar presa rusă a raportat ulterior că trupul său a fost văzut la pământ în fața Spitalului Clinic Central din Moscova. Unde politicienii și oamenii de afaceri ruși sunt adesea tratați.

Lukoil este una dintre puținele companii rusești care au cerut încetarea războiului din Ucraina.

Alexander Subotin

Colaj Substantial

Maganov nu este singurul oficial înalt de la Lukoil care a fost găsit mort. Cu câteva luni mai devreme, așa era și cu managerul companiei, Alexander Subotin. Cauza morții sale, așa cum a declarat presa rusă, a fost cu adevărat bizară.

Se presupune că s-a otrăvit la ședință cu otravă de broaște. După raportul de la spital, s-a stabilit în cele din urmă că Subotin a murit în urma unui infarct.

Cel puțin șase oligarhi ruși au murit în „împrejurări ciudate” de la începutul războiului din Ucraina. Ceea ce au toți în comun este că au un fel de legătură cu Kremlinul, au bogății uriașe și o legătură cu gazul rusesc.

Leonid Shulman

Presa rusă a anunțat decesul directorului companiei Gazprom, Leonid Shulman (60 de ani). Care a fost găsit mort în baia casei sale, cu palmele tăiate.

Potrivit poliției, pe corp a fost găsită o scrisoare. În care Shulman scria că a avut o rănire gravă la picior, despre care compania a spus că l-a forțat să-și ia concediu.

Alexander Tjuliakov

La o zi după invazia rusă a Ucrainei, pe 25 februarie, a fost găsit cadavrul lui Alexander Tyuljakov (65 de ani), CEO al Gazprom. Potrivit Novaya Gazeta, cadavrul a fost găsit spânzurat în garajul său. Iar el locuia în același sat cu Shulman. Ziarul rus a citat o sursă Gazprom care a spus că a fost la fața locului cu poliția și a confirmat decesul acestuia.

Michael Watford

Unul dintre cele două decese care au avut loc în afara Rusiei este Mikhail Watford. Care locuia cu familia sa în Marea Britanie. Pe 28 februarie, oligarhul în vârstă de 66 de ani a fost găsit mort în casa sa din Londra.

Moartea sa a fost considerată o sinucidere după ce a fost găsit spânzurat în casa sa. Acesta locuia cu soția și copiii săi, care au fost nevătămați.

Vasili Melnikov

În martie, trupurile miliardarului rus Vasily Melnikov și ale familiei sale au fost găsite în apartamentul său de lux din Nijni Novgorod, un oraș din vestul Rusiei.

Melnikov și-a făcut avere lucrând pentru mai multe companii din domeniul medical. Care au fost ulterior sancționate de țările occidentale. Potrivit Kommersant, Melnikov, împreună cu soția sa în vârstă de 41 de ani și cei doi copii au fost înjunghiați până la moarte.

Serghei Protosenya

Pe 19 aprilie, cadavrul lui Serghei Protosenya (55 de ani) a fost găsit într-o vilă de lux din Lloret de Mar, împreună cu membrii familiei sale.

Fostul șef al companiei petroliere ruse Novatek, care valorează peste 400 de milioane de euro, a fost  găsit spânzurat în vilă. În timp ce membrii familiei sale au fost înjunghiați cu un obiect ascuțit. Poliția catalană încă investighează.

Vladislav Avayev

Cu o zi înainte de uciderea lui Protosenya și a familiei sale, trupul lui Vladislav Avayev a fost găsit în apartamentul său din Moscova, împreună cu cadavrul soției sale și al fiicei sale de 13 ani.

Cadavrele au fost văzute pentru prima dată de fiica lui mai mare, în vârstă de 26 de ani.

Agenția rusă TASS a scris din sursele sale despre crimă că Avayev și-a ucis mai întâi soția și fiica. Apoi, și-a luat viața. Poliția a găsit un pistol în mâna oligarhului.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro