Reclamă

Internetul a fost plin de diverse reacții legate de această decizie.

Radiodifuzorul britanic Channel 4 a primit critici dureroase din cauza planurilor pentru o nouă emisiune care va permite publicului din studio să decidă dacă va distruge un tablou de Adolf Hitler.

Canalul a cumpărat lucrări ale unei serii de artiști „problematici”. Inclusiv, potrivit rapoartelor presei din Marea Britanie, Pablo Picasso, pedofilul condamnat Rolf Harris și abuzatorul sexual Eric Gill.

Jimmy Carr, gazda emisiunii, va conduce o dezbatere despre dacă o opera de artă poate fi vreodată separată de creatorul ei. La final, publicul va vota dacă Carr ar trebui să distrugă lucrarea.

Ce se poate întâmpla

@hotspotmediaIt looks like a desperate plea for attention #painting #artist #artistsoftiktok #poser #jimmycarr #tvshow #tvfails #hype #hotspotmedia

♬ Mii! – VooDoo

Dacă publicul decide să distrugă tabloul lui Hitler, acesta va fi mărunțit, a declarat un purtător de cuvânt al Channel 4 pentru CNN. Cu toate acestea, alte lucrări de artă din spectacol „ar putea fi incendiate de un aruncător de flăcări”, a spus purtătorul de cuvânt.

Dar planurile anunțate pentru „Jimmy Carr Destroys Art” – care va fi difuzată pe 24 octombrie – au provocat critici puternice.

Holocaust Memorial Day Trust a acuzat spectacolul că „face din Hitler un subiect de divertisment ușor. Nu este nimic distractiv sau de râs la Hitler. Sau la uciderea a șase milioane de evrei. Și la persecuția a altor milioane”, a declarat Olivia Marks-Woldman. Directorul executiv al trustului, într-o declarație pentru CNN.

„Acest lucru este profund nepotrivit. Și, într-un moment de creștere a distorsiunii Holocaustului, se trivializează periculos”, a adăugat ea.

Într-o declarație pentru CNN, Channel 4 a apărat emisiunea. Numind-o „o explorare atentă. Și nuanțată a limitelor liberei expresii în artă. Și dacă lucrările unor artiști disprețuitori din punct de vedere moral încă merită să fie văzute”.

Purtătorul de cuvânt al Channel 4 a spus că emisiunea „se referă direct la dezbaterea actuală despre cultura anulării. Și este într-o lungă tradiție a programării Channel 4”.

Canalul de stat, dar finanțat din punct de vedere comercial, a fost înființat în urmă cu 40 de ani pentru a oferi telespectatorilor din Marea Britanie o alternativă avantajoasă la cele două canale principale, BBC și ITV.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro