Armata rusă pare să se fi angajat într-o nouă tactică în eforturile sale de a inversa valul războiului său clătinat.
Încercarea de a copleși apărarea aeriană a Ucrainei, în mare parte sovietică, cu zeci de rachete și drone din mai multe direcții. În timp ce Ucraina se grăbește să-și consolideze apărarea antirachetă în urma atacului, matematica pentru Moscova este simplă. Un procent de proiectile trebuie să treacă.
Noul asalt
Asaltul aerian al Rusiei din ultimele zile a fost în mare parte îndreptat asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. Folosind o varietate de rachete și drone iraniene nou achiziționate. Dar, deși pagubele au fost substanțiale, Ucraina susține că a eliminat aproximativ jumătate din rachetele trase. Și se așteaptă ca rata de succes să se îmbunătățească pe măsură ce sosesc noi apărări antiaeriene din Germania, SUA și din alte părți.
În ultimele trei zile, rușii au folosit o combinație a stocurilor lor de rachete. Majoritatea erau rachete de croazieră lansate în aer. Unele livrate de bombardiere cu sediul în apropierea Mării Caspice. Dar au desfășurat și Kalibr lansate de nave din Marea Neagră, rachete de croazieră Iskander lansate de la sol și zeci de drone de atac.
Marea necunoscută este cât de mult un astfel de blitz epuizează inventarele rusești. Și dacă vor recurge din ce în ce mai mult la stocuri de rachete mai vechi, mai puțin precise, dar la fel de puternice.
Premierul ucrainean solicită reducerea cu 25% a consumului de energie electrică în orele de vârf pentru a evita întreruperile
Estimarea stocurilor de rachete rusești este o presupunere. În mai, președintele Volodymr Zelensky a declarat că Rusia a lansat 2.154 de rachete și probabil că a folosit 60% din arsenalul său de rachete de precizie. Acum arată ca o dorință.
Punctul de vedere al Pentagonului la acea vreme era cel referitor la stocurile sale de arme, Rusia era „cel mai scăzut. În ceea ce privește rachetele de croazieră. În special rachetele de croazieră lansate din aer”. Dar că Moscova avea încă mai mult de 50% din inventarul său de dinainte de război.