Reclamă

După părerea specialiștilor, există multe beneficii ale mersului pe jos, imediat după masă. Pentru a digera mai bine mâncarea, ar trebui să ieși la o plimbare scurtă de zece până la cincisprezece minute, mergând într-un ritm mediu. Acest lucru trebuie făcut după mese și mai ales seara după cină. Mișcarea ajută într-adevăr sistemul digestiv, potrivit unui studiu. 

Evident, nu trebuie făcut acest lucru direct după masă pentru a nu obține efectul opus, ci așteptați aproximativ douăzeci de minute. Iată care sunt beneficiile unei plimbări, la câteva minute distanță după ce ai luat masa.

De ce trebuie să mergem pe jos după ce am luat masa

Sursa: Social media

În orice moment al zilei, mersul pe jos are în mod necesar un impact pozitiv asupra corpului nostru. Reduce hormonii de stres precum adrenalina și cortizolul. Când facem exerciții fizice, creierul nostru secretă endorfine care au un efect relaxant și îmbunătățesc starea de spirit.

Gestionarea mai bună a zahărului din sânge: după masă, nivelul zahărului din sânge crește temporar, acesta este un fenomen normal și natural. O plimbare ajută la o scădere mai rapidă a nivelului de zahăr și ajută corpul nostru  să țină sub control glicemia.

Reduce gazele și balonarea: mersul pe jos stimulează intestinele și activează tranzitul intestinal și ajută la limitarea fenomenelor de fermentație, disconfort digestiv și chiar constipație.

Îmbunătățește somnul: o plimbare de intensitate moderată după cină seara, dacă este făcută în mod regulat, îmbunătățește somnul și ajută la lupta împotriva insomniei.

Protejați-vă sănătatea cardiovasculară: din nou, dacă este zilnic și într-un ritm adecvat, mersul după masă poate scădea tensiunea arterială și nivelul colesterolului. Această practică vă permite să luptați împotriva accidentelor cardiovasculare.

Atenție: pentru a fi eficient, mersul pe jos după masă trebuie să fie la aproximativ 10 minute după ce ai luat masa și practicat într-un ritm și durată moderată. Poate fi contraindicat persoanelor care suferă de patologii sau tulburări digestive (reflux gastric, arsuri la stomac etc.).


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro