Reclamă

   Schimbarea domeniului de activitate sau a locului de muncă este un aspect care poate aduce multă anxietate unor persoane. Teama de necunoscut, de a nu avea parte de judecata celor din jur sau frica eșecului sunt impedimentele principale într-o astfel de situație.

Totuși, deseori, reconversia profesională poate fi o șansă reală de a atinge succesul pe care l-ai visat mereu.

Când știi că ai nevoie de o astfel de schimbare?

Dintotdeauna oamenii și-au dorit să câștige mai mult, să aibă parte de apreciere la locul de muncă sau să urce rapid pe plan pe scara evoluției în carieră. În ultimii ani însă aceste elemente s-au reunit în ceea ce numim „reconversie profesională”.

Terminologia se referă la schimbarea vechii profesii cu una din alt domeniu de activitate, având la bază, evident, o pregătire.

Multe persoane sunt de părere că un astfel de pas în carieră vine cu numeroase riscuri. În același timp, numeroase altele au curajul de a face schimbarea chiar și după 40 de ani.

Contextul care ar trebui să te trimită cu gândul la o astfel de decizie are legătură cu :

Lipsa entuziasmului/productivitate scăzută

Deși la prima vedere par două aspecte diferite, acestea sunt chiar în strânsă legătură. Un studiu realizat în 2012 a arătat că un procent uriaș al angajaților sunt nefericiți cu meseria aleasă. Cu toate acestea puțini dintre cei intervievați au mărturisit că ar face pasul spre o schimbare în domeniul profesional.

 

Citește și

Trei pași spre ține piept crizei financiare. Ține cont de aceste reguli în gestionarea economiilor

Lipsa entuziasmului de a-ți face meseria poate fi primul pas spre a te determina să încerci ceva nou. Înainte de a te aventura însă spre această schimbare analizează atent și transparent ceea ce te-ar  împlini ca persoană. De altfel, dacă nivelul tău de productivitate este unul scăzut pe parcursul unei perioade îndelungate, răspunsul ar fi același.

Imposibilitatea de a avansa

Dacă lucrezi într-un cadru ce nu-ți oferă posibilitatea de avansa ar trebui să privești cu curaj spre reconversia profesională. Un astfel de pas te-ar putea duce pe culmile succesului.

Nu poți cere o creștere salarială

Numeroși angajatori pun adevărate limite în ceea ce privește remunerația financiară. Deși în acest fel nu stimulează productivitatea angajaților, procedura se practică. Un astfel de context ar trebui să îți întărească și mai mult dorința de a încerca un domeniu nou în care să te formezi profesional.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro