Reclamă

Cărbunele este o componentă extrem de versatilă care poate ajuta pielea să-și mențină aspectul tineresc.

Ghidul menționat va explica scopul sau avantajul principal al cărbunelui pentru piele. Spre exemplu, acneea poate beneficia cel mai mult prin utilizarea unui produs pe bază de cărbune. Problema durerii este cauzată de bacterii, ulei și celule moarte ale pielii care se acumulează în interiorul porilor. Provocând umflături, roșeață, iritații și, în unele cazuri, cicatrici. Cu toate acestea, există nenumărate modalități de a ține acneea sub control.

Puteți folosi cărbune activ ca o astfel de măsură. Are proprietăți foarte permeabile și antibacteriene, care ajută la îndepărtarea bacteriilor prinse în pori. Acest lucru poate îmbunătăți substanțial aspectul general al pielii și o poate menține curată.

Îndepărtează toxina

Pixabay

Mai multe studii au arătat că măștile cu cărbune activat pot ajuta la eliminarea impurităților din adâncul pielii. Acest lucru se datorează faptului că cărbunele atrage toxinele și bacteriile. Drept urmare, după folosirea unei măști bune de față cu cărbune, vor avea un ten curat și luminos.

Tratați mușcăturile de insecte

Înțepăturile de insecte pot fi cel mai neplăcut lucru vreodată. Dar, din fericire, există măști de cărbune activat care vă pot ajuta să evitați orice necazuri. De asemenea, va ajuta la neutralizarea oricăror toxine pe care pielea ta le-ar fi primit din veninul de insecte. Va ajunge să-ți calmeze pielea și să te liniștească.

Minimizați porii

Porii dilatati de pe fata nu numai ca reflecta slab. Dar sunt si o cauza majora a problemelor pielii, cum ar fi acneea. Ca rezultat, reducerea dimensiunii porilor și restabilirea pielii sănătoase sunt esențiale. Veți putea desfunda porii și îi veți menține fără contaminanți datorită proprietăților de absorbție a uleiului ale cărbunelui activat. Cărbunele va ajuta la îndepărtarea impurităților nocive care sunt cauza principală a punctelor negre și punctelor albe.

În plus, pe măsură ce îl folosești, vei observa că porii tăi devin mai mici în timp. Cu toate acestea, nu există cercetări sau dovezi solide care să susțină afirmația sau eficacitatea.

Tratează afecțiunile pielii

Cărbunele are proprietăți antifungice și antibacteriene care ajută la vindecarea pielii deteriorate. De asemenea, funcționează foarte bine pentru a calma afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema. Cu toate acestea, ar trebui să știți că există foarte puține cercetări pentru a susține această afirmație. În ciuda lipsei de dovezi, cărbunele activat este eficient în obținerea unor rezultate bune pentru piele. Trebuie doar să înveți cum să-l folosești, astfel încât să poți aplica corect ingredientul pe față și să obții o piele sănătoasă.

Acționează ca o exfoliere blândă

Textura cărbunelui activat este ușor granulată, dar moale. Acționează ca un exfoliant. Poate ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii, dezvăluind o strălucire sănătoasă. Cu toate acestea, este esențial să rețineți că exfoliatorul poate să nu fie potrivit pentru pielea dumneavoastră sensibilă. Prin urmare, este esențial să vă consultați cu medicul dermatolog înainte de a-l utiliza.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro