Reclamă

Cei mai mulți dintre noi suntem prea familiarizați cu senzația dureroasă, de arsură din centrul pieptului, care este asociată cu arsurile la stomac.

De fapt, peste 28% dintre adulți suferă de boala de reflux gastroesofagian (GERD). O afecțiune comună care provoacă arsuri la stomac. BRGE apare atunci când acidul este împins în sus din stomac înapoi în esofag. Ceea ce duce la senzația de arsuri la stomac.

Deși oamenii folosesc adesea medicamente pentru a trata refluxul acid și arsurile la stomac, multe modificări ale stilului de viață vă pot ajuta, de asemenea, să reduceți simptomele și să vă îmbunătățiți calitatea vieții.

Mestecă gumă

pixabay

Câteva studii mai vechi au arătat că guma de mestecat poate ajuta la scăderea acidității în esofag. Guma care conține bicarbonat pare a fi deosebit de eficientă. Deoarece poate ajuta la neutralizarea acidului pentru a preveni refluxul.

Guma de mestecat poate crește, de asemenea, producția de salivă. Ceea ce poate ajuta la curățarea esofagului de acid.

Cu toate acestea, sunt necesare cercetări mai actualizate pentru a determina dacă guma de mestecat poate ajuta la tratarea refluxului de acid sau la ameliorarea simptomelor arsurilor la stomac. Guma de mestecat crește formarea de salivă și poate ajuta la curățarea esofagului de acidul din stomac.

Dormi pe partea stângă

Mai multe studii au descoperit că somnul pe partea dreaptă poate agrava simptomele de reflux noaptea. De fapt, conform unei recenzii, culcarea pe partea stângă poate reduce expunerea la acid în esofag cu până la 71%.

Deși motivul nu este în întregime clar, ar putea fi explicat prin anatomie. Esofagul intră în partea dreaptă a stomacului. Ca rezultat, sfincterul esofagian inferior se află deasupra nivelului de acid din stomac atunci când dormi pe partea stângă.

Pe de altă parte, atunci când stai întins pe partea dreaptă, acidul din stomac acoperă sfincterul esofagian inferior, crescând riscul de reflux. În timp ce dormitul pe partea stângă toată noaptea ar putea să nu fie întotdeauna posibil, ar putea ajuta să te simți mai confortabil pe măsură ce adormi.

Ridică capul patului tău

Unii oameni se confruntă cu simptome de reflux în timpul nopții, care pot afecta calitatea somnului și pot face mai dificil să adormi. Schimbarea poziției în care dormi prin ridicarea capului patului ar putea ajuta la reducerea simptomelor de reflux acid. Și la îmbunătățirea calității somnului.

O revizuire a patru studii a constatat că ridicarea capului patului a scăzut refluxul de acid. Și a îmbunătățit simptomele precum arsurile la stomac și regurgitarea la persoanele cu BRGE.

Un alt studiu a arătat că persoanele care au folosit o pană pentru a-și ridica partea superioară a corpului în timp ce dormeau au experimentat mai puțin reflux de acid în comparație cu atunci când dormeau plat.

Ia cina mai devreme

Profesioniștii din domeniul sănătății sfătuiesc adesea persoanele cu reflux acid să evite să mănânce în decurs de 3 ore înainte de a merge la culcare. Acest lucru se datorează faptului că culcarea orizontală după masă face digestia mai dificilă, potențial agravând simptomele GERD.

Potrivit unei recenzii, consumul unei mese târziu a crescut expunerea la acid atunci când este culcat cu 5%. În comparație cu mâncatul mai devreme seara.

Un alt studiu care a inclus 817 persoane cu diabet zaharat de tip 2 a constatat că a lua cina noaptea târziu a fost asociată cu un risc mai mare de reflux de acid. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii înainte de a se putea face concluzii solide despre efectul meselor târzii de seară asupra BRGE. Poate depinde și de individ.

Optează pentru ceapa fiartă în loc de cea crudă

Ceapa crudă este un declanșator comun pentru refluxul acid și arsurile la stomac.

Un studiu mai vechi la persoanele cu reflux acid a arătat că consumul unei mese care conține ceapă crudă a crescut semnificativ arsurile la stomac, refluxul acid și eructarea. În comparație cu consumul unei mese identice care nu conținea ceapă.

Eructarea mai frecventă ar putea sugera că se produce mai mult gaz. Acest lucru s-ar putea datora cantităților mari de fibre fermentabile din ceapă.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro