Reclamă

O „masă albăstruie” de 23 lentile de contact au fost descoperite în ochii unui pacient care a fost programat pentru o operație de cataractă.

Pacienta în vârstă de 67 de ani nu știa că lentilele de contact lipsesc. Iar ulterior le-a spus chirurgilor că ea crede că disconfortul ei se datorează ochiului uscat și bătrâneții.

Echipa operatoare, care includea un oftalmolog cu peste 20 de ani de experiență, a fost surprinsă de descoperire.

„Niciunul dintre noi nu a mai văzut asta până acum”, a adăugat ea.

Cum arată

null

null

„A fost o masă atât de mare. Toate lentilele de contact au fost lipite împreună. Am fost cu adevărat surprinși că pacientul nu a observat. Deoarece ar provoca o iritare destul de mare în timp ce stătea acolo”, a explicat doamna Morjaria.

Operația de cataractă a fost amânată în urma descoperirii din cauza riscului crescut de endoftalmită.

„Pentru că a găzduit aceste lentile de contact în ochi pentru o perioadă necunoscută de timp, dacă am fi operat, ar fi avut o mulțime de bacterii în jurul conjunctivei”, doamna Morjaria.

Pacienta a purtat lentile de contact lunare de unică folosință în ultimii 35 de ani. Dar nu a participat la întâlniri regulate la optometris. Doamna Morjaria a spus că pacienta nu a raportat niciun simptom legat de lentilele lipsă în evaluarea ei preoperatorie.

„A fost destul de șocată. Când a fost văzută la două săptămâni după ce am scos lentilele, a spus că ochii ei se simțeau mult mai confortabili. Ea credea că disconfortul ei anterior era doar o parte a bătrâneții și a ochiului uscat. Lentilele de contact sunt folosite tot timpul. Dar dacă nu sunt monitorizate corespunzător, vedem persoane cu infecții oculare grave care le pot face să-și piardă vederea”, a subliniat doamna Morjaria.

Ofițerul clinic și de reglementare al Asociației Optometriștilor, Henry Leonard, a declarat pentru OT că cazul ilustrează importanța ca purtătorii de lentile de contact să aibă o îngrijire profesională regulată.

„Pacienții prezintă uneori o lentilă de contact blocată sub pleoapa superioară. Mai ales dacă sunt nou-născuți în purtarea lentilelor de contact sau au probleme cu dexteritatea. Dar găsirea a atâtor lentile blocate în ochiul cuiva este extrem de rară”, a spus domnul Leonard.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro