Reclamă

Doi activiști pentru climă cu Extinction Rebellion au fost arestați duminică după ce s-au lipit de un tablou Picasso de la National Gallery of Victoria din Melbourne.

Activiștii s-au lipit de învelișul de sticlă al „Masacrul lui Picasso în Coreea”. Stând alături de un banner pe care scria „Haos climatic = Război și foamete”. Subliniind legătura dintre distrugerea climatului și suferința umană, a spus organizația pe Twitter.

„Dacă ne continuăm drumul actual, ne vom confrunta cu prăbușirea a tot ceea ce ne oferă securitatea”. Ducând la conflict”, a spus grupul, citându-l pe naturalistul și prezentatorul TV David Attenborough.

Cum au pătruns

Mary McGillivray on TikTok

721 Likes, 9 Comments. TikTok video from Mary McGillivray (@_theiconoclass): „Wrong answers only in the comments. Picasso protest melbourne #picasso #pablopicasso #arttheft #artheist #extinctionrebellion #xr #climatechange #climateactionnow #ngv #nationalgalleryvictoria #melbourne”. original sound.

Poliția din Victoria a spus că crede că protestatarii au intrat la nivelul solului galeriei. Înainte ca un bărbat și o femeie să se lipească de acoperire în jurul orei 12:40. ora locala.

Femeia de 49 de ani din statul New South Wales și un bărbat de 59 de ani din suburbiile Melbourne au fost scoși chiar după ora 14.00. Cei doi au fost arestați. Precum și un bărbat în vârstă de 49 de ani, potrivit poliției Victoria. Extinction Rebellion a spus că nicio artă nu a fost vătămată în incident.

Schimbările climatice sunt pe cale să transforme viața pe Pământ așa cum o cunoaștem. Și, dacă încălzirea globală nu este încetinită dramatic, miliarde de oameni și alte specii vor ajunge în puncte în care nu se vor mai putea adapta la noua normalitate.

Cercetări

Bazat pe ani de cercetări efectuate de sute de oameni de știință, raportul a constatat că efectele schimbărilor climatice cauzate de om au fost mai mari decât se credea anterior. Autorii raportului avertizează că aceste efecte au loc mult mai repede. Și sunt mai perturbatoare și mai răspândite decât se așteptau oamenii de știință acum 20 de ani. Iar activiștii sunt gata să recurgă la mijloace extreme pentru a spune acește lucruri.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro