Reclamă

Potrivit datelor oficiale, aproximativ 621 de milioane de oameni aleargă ca hobby sau sport, iar peste 11 miliarde de dolari sunt cheltuiți pentru echipament de alergare.

Această informație este foarte încurajatoare și arată cât de mult le pasă oamenilor de activitatea lor fizică. Unii dintre ei cu siguranță aleargă maratoane și alte curse în orașul lor. Și poate că fac tot felul de pregătiri pentru aceste evenimente. Există atât de multe mituri care circulă acolo încât am vrut să lămurim lucrurile și să te ajutăm să fii informat în cel mai bun mod posibil.

Alergarea nu te va ajuta neapărat să slăbești

Pixabay

Alergarea este într-adevăr una dintre cele mai bune modalități de a-ți întări inima și de a-ți îmbunătăți starea de spirit și calitatea somnului. Dar, în ciuda a ceea ce cred mulți oameni, nu este cel mai bun exercițiu atunci când scopul tău principal este să slăbești.

Asta pentru că această activitate le oferă oamenilor o idee falsă despre numărul de calorii care sunt arse în timp ce o fac. Deci, oamenii vor consuma adesea mult mai multe calorii după aceea. Și vor ajunge să recâștige tot ce au ars.

Dacă singurul tău obiectiv este să scapi de câteva kilograme, ar trebui să te concentrezi pe antrenamente de mare intensitate. Ciclismul, antrenamentul de forță și cardio cu intervale de intensitate scăzută pot fi toate de mare ajutor. Asta pentru că vă schimbă ritmul și vă fac corpul să ardă mai multe calorii. Trecând de la intensitate scăzută la intensitate ridicată.

A alerga mai repede nu te va face un alergător mai bun

Unii oameni cred că trebuie să continuați să creșteți ritmul de fiecare dată când alergați pentru a putea alerga cu o viteză mai mare. Cu toate acestea, acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr și periculos. Deoarece poate duce la răni. Alergarea mai repede decât poți îți va stresa corpul prea mult pentru a menține acel nivel înalt. Iar antrenamentul la cel mai înalt nivel este benefic. Dar ar trebui să iei și pauze și să amesteci lucrurile.

Cel mai bine este să mărești viteza cu câțiva mile și apoi o cobori puțin. Acest lucru vă va ajuta să vă creșteți rezistența în timpul curselor. Dacă acesta este lucrul dvs. și căutați o modalitate de a vă îmbunătăți timpul.

Înlocuirea pantofilor la fiecare 500 de kilometri nu este obligatorie

În funcție de cine întrebați, s-ar putea să vă spună că ar trebui să vă înlocuiți pantofii la fiecare 300 până la 500 de kilometri. Cu toate acestea, un studiu a arătat că pantofii de bună calitate pot funcționa pe deplin. Chiar și după parcurgerea a peste 900 de kilometri. Deci, aceasta înseamnă că tipul și marca pantofului joacă un rol important în cât de des va trebui să achiziționați perechi noi. De asemenea, poate fi o chestiune de mărime. Deoarece oamenii mai mari își pot uza pantofii mult mai repede decât oamenii mai mici.

Ar putea fi util să aveți câțiva pantofi de alergare diferiți în funcție de terenul pe care alergați. De exemplu, alergarea pe o bandă de alergare este mult diferită de alergarea pe stradă. Picioarele tale primesc mult mai multă presiune atunci când alergi afară. Așa că poate un alt tip de pantof le va fi mai bine.

Alergarea nu vă va strica genunchii

Adevărul este că genunchii pot beneficia de alergare și devin și mai puternici pe termen lung. Mulți oameni de știință vă vor spune că oamenii care aleargă pentru cea mai mare parte a vieții tind să aibă genunchi mai puternici. Decât cei care nu au practicat niciodată această activitate. Nu numai asta. Dar un studiu a aratat ca alergatorii de maraton au avut jumatate din incidenta osteoartritei la genunchi in comparatie cu cei care merg pe jos.

Dar, nu ar trebui să vă faceți griji pentru genunchi. Deoarece cu cât alergați mai mult, cu atât genunchii devin mai puternici prin adaptarea la exercițiu. Și din moment ce genunchii noștri nu se îndoaie sau se răsucesc prea mult în timpul alergării, poate fi considerat un exercițiu destul de sigur. Amintiți-vă că mai multe răni care provoacă durere în timpul alergării sunt cauzate de dezechilibre musculare – nu este o problemă a genunchiului.

Ar trebui să alergi rapid în timpul curselor

A alerga într-o cursă este în sine un lucru grozav de făcut și un moment de mândrie personală când termini. Dar sunt atât de mulți oameni care sunt fixați pe faptul că ar trebui să alerge cât de repede pot pentru a termina cu un timp bun. Acest lucru ar putea fi periculos pentru ei. Deoarece s-ar putea să obosească mult mai repede și să ajungă să se rănească.

Cea mai bună metodă este să crești încet tempo-ul. Și, în timp ce alergi o cursă, să păstrezi o viteză constantă până la sfârșit, când poți accelera. Scopul nu ar trebui să fie să-i depășești pe toți cei din jurul tău. Ci să te străduiești să obții tot ce e mai bun.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro