Coloriferele, concepute pentru a încălzi casa în zilele reci de iarnă sunt instalate sub ferestre. Există și un motiv solid pentru care montarea se face sub ferestre. Vă spunem de ce caloriferele sunt instalate sub geamurile din cameră în acest articol.
Apartamentele și arhitectura interioară au evoluat de-a lungul timpului. Totuși, când meșterii vin să monteze caloriferele la tine în locuință , le așează în același loc: sub fereastră. Nu punem întrebări și îi lăsăm să-și facă treaba în voie, dar, totuși, de ce sunt instalate acolo? Explicația o vei găsi mai jos.
Unul dintre motive este că, dacă caloriferul nu ar fi pus sub geam, geamul ar fi extrem de rece în timpul iernii.
Atunci când aerul cald umed din casă se întâlnește cu partea rece a sticlei, vaporii se lichefiază și are loc fenomenul numit condens. Fără doar și poate, condensul poate dăuna pereților tăi. Poate crea mucegai, deteriora tâmplăria și poate provoca mirosuri neplăcute în casă.
Când caloriferul este instalat sub ferestre, se creează o „cortină” de căldură. Acest lucru previne condensarea vaporilor de apă pe ferestre sau pe alte suprafețe din casă.
De fapt, sub fiecare fereastră trebuie instalat un calorifer. Dacă în cameră sunt două ferestre, vom amplasa doua calorifere la o distanță de maxim 30-40 cm de peretele cu sticlă. Plasarea caloriferului sub fereastră este o alegere înțeleaptă din alt punct de vedere: este un spațiu mort și, în general, nu poți pune nimic altceva.
Astăzi există tot felul de modele de calorifere. Forma este aleasă în funcție de spațiul disponibil și de designul dorit. Dacă, în mod tradițional, modelele orizontale sunt instalate în dormitoare și sufragerie, un calorifer înalt frumos poate avea și cel mai bun efect. În bucătărie, unde spațiul este adesea limitat, este indicat sa optezi de preferință pentru modele compacte si verticale.