Reclamă

Te-ai gândit vreodată cât de nocivă poate să fie o oglindă în dormitor? Ei bine, există și o superstiție cu privire la partea pe care să dormi pentru a nu atrage ghinionul. 

Se știe deja de puterea mistică pe care o au oglinzile, iar, de-a lungul anilor, au apărut multe superstiții. Pentru a nu dăuna într-o casă, ele trebuie poziționate într-un anumit fel, iar cele crăpate sau sparte trebuie aruncate imediat. Aduc ghinion întregii familii și nimic nu va merge bine.

Dacă totuși ai o oglindă în cameră, nu e bine să dormi cu în fața oglinzii. Dar care este motivul din spatele acestui lucru? Oglinzile nu ar trebui să fie așezate în fața patului sau în lateral fiindcă dormitorul este un spațiu intim. În momentul reflectării, cei adormiți pot fi priviți de cealaltă parte a oglinzii.

Energia din cameră devine mai apăsătoare, iar cuplul poate avea ghinion. Pe lângă neînțelegeri, dacă dormi cu fața îndreptată către oglindă, vei atrage ghinionul în viața ta pe plan financiar.

CITEȘTE ȘI: Ai o pisică drept animal de companie? Iată de ce nu e bine să dormi cu ea în pat

Social media

Ce superstiții s-au creat în jurul oglinzilor

Și strămoșii noștri au avut oglinzi în care să-și privească reflexia, iar misticismul și-a făcut prezența. Se spune că ele pot capta sufletului unei persoane. Acesta este motivul pentru care oglinzile se acoperă după decesul unei persoane.

Oglinda, pe cât o vedem noi de simplă, ea poate reprezenta un portal către alte lumi. Mai multe civilizații consideră că este o trecere, o „ușă” către lumea celor decedați. Nu putem știi sigur dacă așa este, dar un lucru este cert. Multe popoare cred aceste superstiții și sunt convinși că oglinzile păstrează sufletul celor plecați dintre noi.

Popoarele slave au folosit oglinzile pentru a ghici viitorul. Totodată, au crezut că ar putea să șteargă granița existentă dintre lumea celor vii și lumea celor de dincolo.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro