Reclamă

Parlamentarii USR și cei din Forța Dreptei au depus, marți, în plenul Camerei Deputaților, o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. Politicienii au denumit moțiunea simplă:  „Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat”. 

Politicienii susțin că după aproape doi ani de mandat la Ministerul Afacerilor Interne, Lucian Bode a demonstrat clar că prioritatea lui sunt interesele de partid, nu cele ale oamenilor. Politicienii se referă în special la achiziția celor 600 de BMW-uri de către Poliția Română, de la compania Automobile Bavaria, condusă de Michael Schmidt, un prieten apropiat al președintelui Klaus Iohannis.  

Lucian Bode, cu un picior în afara Guvernului

Contestatarii îl iau peste picior pe Bode, despre care spun că cea mai mare reușită a sa a fost licitația cu dedicație pentru achiziția a 600 de BMW-uri, în valoare de ”doar” 98 de milioane de lei, fără TVA. Toaste astea în timp ce românilor li se spune să facă economie, să stingă becurile și să stea în frig. 

Lucian Bode a avut grijă să cumpere acele automobile de la prietenul lui Klaus Iohannis, spun politicienii. În schimb, acolo unde a fost cu adevărat nevoie de el, politicianul nu și-a făcut simțită prezența. 

„Spre exemplu, de abia acum a început folosirea brățărilor de monitorizare a agresorilor în cazurile de violență domestică. Și e vorba doar de un proiect-pilot în câteva locuri”, se mai specifică în moțiune.

Ministrul de Interne, pus la zid de colegii din Parlament! Lucian Bode ar putea fi demis din Guvern
Captură TV

„Nu îți poți da demisia de onoare, dacă nu ai onoare”

În ultimii ani, MAI a fost implicat în mai multe scandaluri. Unul dintre ele este cel al polițistului Constantin Popescu, care a ucis o fetiță pe trecerea de pietoni în Sectorul 1. Nici atunci Lucian Bode nu a avut nicio reacție. Semnatarii moțiunii mai spun că oficialul ar fi putut să își prezinte demisia de onoare pentru toate aceste scandaluri, însă nu a făcut-o. Ei spun clar: Nu îți poți da demisia de onoare, dacă nu ai onoare. 

Potrivit regulamentului parlamentar, moțiunea simplă trebuie supusă dezbaterii şi votului în plenul Camerei Deputaţilor în maximum o săptămână de la data depunerii. Sunt slabe șanse ca această moțiune să treacă, ținând cont că majoritatea din Parlament este formată din politicienii coaliției de guvernare. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro