Reclamă

Un deputat de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, a anunțat că a postat pe contul său personal de Facebook un anunț prin care își vine autoturismul. Acesta spune că nu își permite să își plătească factura primită la curent.  

Daniel Gheorghe Rusu a anunțat că și-a scos la vânzare un autoturism din anul 2002, cu suma de 2,460 de lei, adică valoarea ultimei facturi pe care a primit-o la energia electrică. Politicianul a mai publicat și o fotografie cu factura primită. Aceasta a fost facturată de către furnizorul electric pentru perioada mai-septembrie 2022, în baza unor estimări. Acest lucru se întâmplă în cazul persoanelor care nu comunică indexul la finele fiecărei luni, sau în perioada în care furnizorul acceptă furnizarea indexului.  

Un deputat își vine mașina pentru a plăti facturile

„Vând Peugeout 206 cabriolet din anul 2002, benzinar, preț «ne-negociabil», 2.460 lei (pentru a-mi achita factura la Electrica)! Nu este o glumă!”, scrie deputatul pe Facebook. 

Așa ceva nu ai mai auzit! Un parlamentar își vinde mașina pentru a-și plăti factura la curent. Câți bani are de dat

Această sumă este nejustificată, spune deputatul, fiindcă el este plecat aproape toată luna la București, iar soția acestuia lucrează mereu până târziu, deci nu consumă mult curent.  

De când s-a liberalizat prețul la energia electrică, la noi în țară s-au primit extrem de multe facturi care nu reflectă deloc realitatea. În Timișoara, de exemplu, o clientă a primit o facturi de peste 10.000 de euro. Avocatul acesteia, Adrian Cuculis, spune că această facturi este ilegală, fiindcă vorbim despre o regularizare de patru ani.   

Factură la curent de 10.000 de euro

Interesant este că, potrivit facturii, clienta nu are debite restante, iar la un calcul simplu, consumul împărțit la cele 49 de luni cuprinse în regularizare ar însemna 1.732 kWh pe lună.  

Cuculis spune că a văzut în ultima perioadă facturi uriașe, dar că aceasta „le bate pe toate”.  

„Noi am inceput deja procesele cu furnizorii de energie electrică și se transformă ușor, ușor în procese colective, exact așa cum le anunțasem”, scrie avocatul pe Facebook. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro