Reclamă

Nu există nicio îndoială că organismul uman este un loc aglomerat și fiecare zi poartă o mulțime de procese, dintre care unele au un impact surprinzător asupra vieții noastre.

De exemplu, simțul mirosului poate juca un rol mai important în interacțiunile noastre sociale decât ne dăm seama. Chimia mirosurilor noastre corporale poate prezice dacă vom deveni prieteni sau nu cu un străin, deoarece persoanele care miros similar se înțeleg mai bine. Iată câteva fapte, încă o dată, care demonstrează că corpul tău este cu adevărat un tărâm al minunilor.

2 piscine pot fi umplute cu saliva ta

Social media

Cel mai bine este să nu vă gândiți prea mult la aceste informații dacă sunteți sensibil. Dar pe parcursul vieții, corpul produce suficientă salivă pentru a umple 2 piscine, adică aproximativ 25.000 de litri.

Receptorii de miros din organism ar putea fi de ajutor în adulmecarea bolii

Știați că receptorii olfactivi există în afara nasului? Ele îndeplinesc o varietate de funcții și pot fi, de asemenea, potențial utilizate în diagnosticarea și tratamentul diferitelor afecțiuni de sănătate.

Locația și scopul anumitor tipuri au fost încheiate astfel:

În celulele musculare ale inimii, acestea pot fi un regulator metabolic al funcției inimii.

Ele pot fi activate în sistemul imunitar pentru a promova moartea anumitor tipuri de celule leucemice.

În ficat, acestea ar putea reduce răspândirea celulelor canceroase hepatice.

În piele, acestea ar putea crește regenerarea celulelor pielii și pot ajuta la accelerarea timpului de vindecare a diferitelor răni.

Când este cu adevărat important, corpul uman se poate scăpa de daune

Corpul are capacitatea de a scăpa de daune atunci când este timpul să creeze o nouă viață. Celulele din embrion arată toate la fel la câteva zile după concepție, dar pe măsură ce începe procesul de diferențiere a celulelor, ele încep să se curețe, începând astfel procesul de întinerire.

Aproximativ la fiecare 4 săptămâni, corpurile noastre elimină un întreg strat de piele exterioară

Asta înseamnă că eliminăm între 30.000 și 40.000 de celule ale pielii într-o oră. Se întâmplă pentru că celulele noi și proaspete ale pielii, încetul cu încetul, își împing drumul spre stratul superior și, atunci când o fac, mor. În cele din urmă, cad și devin partea principală a prafului.

Când nu mâncăm, celulele creierului înfometate se mănâncă singure

Dacă sunteți un fan al diferitelor diete, poate doriți să vă regândiți rația. Pentru că atunci când nu mâncăm suficient, neuronii care induc foamea din creier încep să se mănânce ei înșiși. Pe lângă asta, foametea poate duce și la anxietate și chiar la depresie.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro