Există nenumărate lucruri pe care le vedem aproape zilnic în jurul nostru, dar nu știm exact care este rolul lor. Tehnologia a avansat, iar miile de produse pe care le-am folosit de-a lungul timpului ne-au făcut traiul mai ușor. De aceea, nu suntem interesați să aflăm care este rolul micilor obiecte din jurul nostru, care de multe ori par nesemnificative. 

Lucrurile pe care le vezi zilnic dar care nu știai la ce folosesc

De exemplu, știai că acel capac de la băuturi pe care-l primești de la cafenele sau fast-food-uri are două scopuri? Este și capac, desigur, dar dacă-l întorci invers are și rolul de a-ți bine băutura pe el. Pe cosmetice sau pe tubul de pastă de dinți ai văzut că scrie 12M sau 16M, 4M etc și dintotdeauna poate ai crezut că sunt 12 metri lungime de pastă. Nu-i adevărat! Acel simbol îți arată câte luni mai este valabil conținutul pachetului după ce l-ai desigilat.

Dacă ai mers vreodată cu avionul, poate te-ai întrebat ce caută gaura aceea din fereastra ta de la avion. Ei bine, aceasta are rolul de a regla presiunea între exterior și interior, iar ferestrele nu se aburesc și nu se creează gheață.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

 

@worlld.newss #romania #viral #foryoupage ♬ sunet original – World News

Alte lucruri cărora nu le-ai știut rolul până acum

Dacă vorbim despre haine, poate te-ai întrebat de ce ai un petec în plus sau niște nasturi. Scopul acestora este de a se băga la spălat pentru a vedea cum reacționează materialul la detergent. Cât despre blugi, aceștia au un buzunărel micuț pentru că pe vremuri, oamenii foloseau ceas de buzunar. Găurelele în plus de la teneși au rolul de a-ți lăsa piciorul să respire, dar îți poți băga și șireturile prin ele.

Dacă ai folosit un lacăt și ai văzut că are o gaură în el, rolul ei este de a-i fi mai ușor apei să treacă prin lacăt fără să se blocheze acolo și să ruginească. Te întrebi de ce pe literele „F” și ”J” de la tastatura laptopulului există o liniuță? Ei bine, urmărește videoclipul de mai jos pentru a descoperi și mai multe lucruri pe care nu le știai.