Reclamă

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgenț, Raed Arafat a făcut noi declarații privind posibilitatea unui atac nuclear care să vizeze țara noastră. Acesta a declarat că momentan nu există niciun motiv de panică. 

Deși probabilitatea este foarte mică, este și obligația noastră, ca cetățeni, să ne pregătim pentru orice scenariu posibil. De asemenea, acesta a explicat ce trebuie să facem pentru a fi pregătiți.

Raed Arafat: ,,Este obligația noastră să ne pregătim și să fim pregătiți, indiferent”

În cadrul unei emisiuni televizate, Raed Arafat a făcut o declarație unde a menționat faptul că nu există niciun motiv de îngrijorare. Totuși, trebuie să fim prudenți și să ne așteptăm la orice.

„Nu există niciun motiv de panică la acest moment. Este normal să vorbim despre acest subiect. În al doilea rând, e normal să ne pregătim pentru orice scenariu, chiar dacă știm că este probabilitate foarte mică.

Dacă populația aude că se pregătește cineva, asta nu înseamnă că este pentru că știm că se va întâmpla ceva, dar pentru că este obligația noastră să ne pregătim și să fim pregătiți, indiferent.

Sursa: Social Media

Poate să fie un incident nuclear industrial, care n-are absolut nimic cu războiul și care poate să fie și ceva corelat. E vorba de armele tactice. Impactul sau efectul lor este limitat. Nu este un impact care să fie la sute de kiloemtri distanță. Ăsta este un aspect.

Zaporojie și CNCAN au zis că distanța face ca orice efect să fie unul limitat asupra României. Asta este evaluarea care s-a făcut acolo și pe care chiar noi am solicitat-o și care spune clar că impactul va fi unul minim. Asta nu înseamnă să nu fim pregătiți și îngrijorați pentru ce se întâmplă în țara vecină.”, a explicat acesta, potrivit informațiilor apărute în presă.

Cum se pregătește Ministerul Sănătății pentru un posibil atac nuclear

,,Este pregătirea care revine Ministerului Sănătății, în sensul în care trebuie să existe stocuri de tablete de iod care sunt indicate în anumite condiții stricte și indicațiile vin în baza a ce se întâmplă și dacă e necesar să se dea sau nu și indicațiile vin către populație că la acest moment se pot administra sau nu.

Colaj Substantial

Al doilea lucru care vine este partea de informare a populației și rolul nostru ca protecție civilă. 

Protecția civilă alarmează, dacă știm că este un impact serios iar populația să nu se lasă condusă de dezinformări și informații greșite. Indiferent ce se întâmplă, cu siguranță vor fi folosite rețelele de socializare și poate că nu numai prin care se transmit mesaje de panică către toate populațiile din zonă. Rugămintea noastră este să verifice ce zic informațiile oficiale.”, a adăugat acesta.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro