Noaptea trecută a fost agitație în Piața Victoriei.

George Simion și-a început protestul, anunțat pentru ziua de duminică, mai devreme. Liderul AUR și mai mulți colegi de partid au ieșit în stradă, iar totul s-a terminat la secția de Poliție. Mai mult, după întâmplările de noaptea trecută, George Simion s-a ales și cu un dosar penal.

După scandalul de noaptea trecută, George Simion s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, în cursul nopţii, în Piaţa Victoriei, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat.

Bărbatul a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Întregul scandal a pornit după ce polițiștii au primit o sesizare de tulburarea liniştii şi ordinii publice. George Simion se afla în Piața Victoriei, cu un autocar cu oamenii de partid care veniseră la București pentru mitingul de duminică. Acesta a avut un schimb de replici acide cu Poliția. I s-au făcut teste de alcoolemie și test antidrog. Iar mai apoi a fost informat că trebui să meargă la Poliție pentru verificări deoarece ar fi condus cu permisul suspendat.

(CITEȘTE ȘI: George Simion a rupt tăcerea! A spus tot adevărul despre nunta lui: Am informații…)

George Simion a fost ridicat de Poliție și dus la secție! Liderul AUR s-a ales cu dosar penal
Social media

Cum a reacționat George Simion

Inițial, George Simion a refuzat să însoțească polițiștii la secție, susținând că este victima unui abuz. Însă atunci când mascații au ajuns la fața locului, liderul AUR a acceptat să îi însoțească. După tot ce s-a întâmplat, George Simion a transmis că el nu a primit niciodată o înștiințare în legătură cu suspendarea dreptului său de a conduce.

Cu toate acesta, a menționat că în urmă cu ceva timp a existat un incident pe raza Municipiului Buzău. A spus că a fost „o ușoară tamponare, asupra căreia s-a convenit amiabil, fără victime”, iar „legea nu prevede suspendarea dreptului de a conduce în situația clasării, decât dacă a existat o vătămare consemnată într-un act medico-legal”.

În final, liderul Aur a concluzionat: „în consecință, orice altă discuție lansată în spațiul public pe acest subiect este tendențioasă și este direcționată exclusiv împotriva imaginii”.