Sorin Cîmpeanu a decis, în această seară, să își dea demisia din funcția de ministru al Educației, după ce a fost acuzat de plagiat. Acesta a făcut anunțul pe pagina personală de Facebook. 

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ”, a scris ministrul pe Facebook. 

Oficialul a făcut și un bilanț al activității sale în perioada în care a fost ministru al Educației. Sorin Cîmpeanu spune că a preluat mandatul de ministru într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.   

„Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească”, a scris el.   

Ultima oră! Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Sănătății

El a punctat că în mandatul de ministru al educației a reușit schimbări care au pus bazele reformei “România Educată”.

Cîmpeanu a demisionat după acuzațiile de plagiat

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia după ce Press One a făcut o anchetă și a descoperit că oficialul și-a însușit în anul 2006 92 de pagini din munca a doi universitari, fără a modifica ceva. În anul 2000, Cîmpeanu a semnat alături de cei cărora le-a furat munca nouă pagini dintr-un curs universitar.  

În anul 2006, fostul ministru al Educației a reprodus, sub propria semnătură, 13 capitole semnate anterior de doi autori, cu totul: structură, text, imagini, date prezentate în tabele, titluri. Press One spune că în tot acest text, Sorin Cîmpeanu a avut doar cinci cuvinte, din totalul de 117 incluse în titlurile capitolelor semnate de alți autori.