Reclamă

Cu toții trebuie să recunoaștem că ne petrecem o mare parte a zilei pe telefoanele noastre.

Pe măsură ce lumea devine din ce în ce mai dependentă de tehnologie, și viețile noastre au început să se învârte în jurul ecranelor noastre. Deși există multe moduri prin care telefoanele ne-au făcut viața semnificativ mai ușoară, există multe efecte negative pe care timpul excesiv de pe ecran le poate avea asupra corpului și minții noastre.

Ai putea dezvolta probleme de digestie

Social media

Unul dintre cele mai comune efecte ale timpului excesiv de pe ecran este problemele de digestie. Potrivit studiilor, tractul gastro-intestinal și creierul nostru comunică între ele prin „axa creier-intestin”.

Această axă este facilitată de celulele din corpul nostru, motiv pentru care ori de câte ori experimentăm mai puțină activitate fizică și rămânem sedentari pe telefoanele noastre, această conexiune creier-intestin este afectată. Rezultatele sunt crampe, constipație, dureri abdominale și accidente la scaun.

Îți poate face dinții mai puțin sănătoși

Cu cât petrecem mai mult timp pe telefoane, cu atât dinții noștri devin mai puțin sănătoși. Acest lucru se datorează faptului că a fi lipit de un ecran de cele mai multe ori are ca rezultat o creștere a gustărilor. Cum ar fi sucurile, gustările dulci și chipsurile, poate avea un impact negativ asupra sănătății bucale.

La urma urmei, dacă mâinile noastre nu sunt ocupate, în mod subconștient începem să gustăm fără minte și să ne distrugem dinții.

Judecata ta emoțională poate fi slăbită

Nu numai că mai mult timp pe ecran ne face mai puțin sociali. Deoarece nu interacționăm direct cu oamenii. Dar această izolare de ceilalți ne poate afecta și judecata emoțională.

Acest lucru este valabil mai ales în cazul copiilor care sunt lipsiți de interacțiunile din viața reală. Și pot dezvolta tendințe antisociale. O mare îngrijorare este modul în care acest lucru îi poate expune la mass-media violentă. Și îi poate desensibiliza. Judecata noastră emoțională este permanent modificată de la mai mult timp pe ecran.

Îți poate scădea stima de sine

Nu este de mirare că stima noastră de sine poate fi afectată atunci când petrecem prea mult timp online. Lipsa interacțiunii cu alte persoane poate reduce semnificativ încrederea unei persoane.

Și atunci când petreci atât de mult timp pe site-urile de socializare îngrijorându-te de prezența ta online, poate insufla anxietate cu privire la imaginea ta de sine. Pentru copii, acest lucru poate duce la probleme de imagine corporală.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro