Oamenii legii au tras un semnal alarmă important pentru toți șoferii de la noi din țară. Este vorba despre șoferii care încearcă să păcălească senzorul centurii de siguranță. Ei au prezentat cazul tragic al unui preot care și-a pierdut viața în acest mod. 

Polițiștii au postat pe Facebook fotografii de la locul accidentului, alături de un mesaj tulburător. Preotul care se afla la volanul mașinii nu avea dreptul să conducă, fiindcă avea permisul suspendat din cauza nerespectarea regulilor de depășire. 

Poliția Română, avertisment pentru toți șoferii

„Cum am putea să vă atragem atenția? Încercăm prin cuvinte, fotografii, evenimente reale, iar următorul material le cuprinde pe toate trei! Să nu ne pierdem în detalii… Pentru că în momentul de față acest lucru nu l-ar mai afecta, conducătorul autoturismului avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată pentru nerespectarea regulilor de depășire. Neadaptarea vitezei la condițiile meteo și nepurtarea centurii de siguranță au „condus” conducătorul auto pe ultimul drum”,a scris Poliția pe Facebook. 

Oamenii legii le-au atras șoferilor atenția cu privire la păcălirea senzorului de siguranță. Acesta spune că atunci când încerci să „păcălești” senzorul cu acel artificiu, te păcălești, de fapt, pe tine. 

Un preot a murit din cauză că nu purta centura de siguranță

Un tragic accident s-a produs în seara zilei de 27 septembrie, în jurul orei 20:15, după ce mașina condusă de preotul Remus Dobra a lovit un tir. Autoturismul Audi s-a izbit violent de parapetul metalic de pe marginea autostrăzii. În urma impactului extrem de violent, preotul a fost aruncat din mașină, fiindcă nu purta centura de siguranță și a murit pe loc. 

Avertisment important pentru conducătorii auto din România! Este total interzis să facă acest lucru.

A fost aruncat din mașină

Accidentul s-a produs pe autostrada A1 calea 1. Mașina în care se afla preotul în vârstă de 45 de ani, a lovit partea din spate a unui tir, intrând ulterior în coliziune cu parapetul lateral. Fiindcă nu avea centura de siguranță, bărbatul a fost aruncat din mașină. Personalul medical sosit la fața locului a constatat decesul. Conducătorul tirului a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ. 

Preotul Remus Dobra era reprezentant al Episcopiei Greco-Catolice din Lugoj. Pe pagina de Facebook a episcopiei a fost postat un mesaj emoționant, cu privire la moartea preotului. 

„Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoștinţă, că în ziua de 27 septembrie 2022 – în mod fulgerător – a trecut la cele veșnice, fratele nostru în Cristos, Rvs. Pr. dr. Remus Dobra, fiind în vârstă de 45 de ani, paroh la Dumbrăviţa şi Giarmata”, a reacționat Episcopia Greco-Catolică Lugoj într-o postare realizată pe Facebook.