Reclamă

Chef Cătălin Scărlătescu este acum unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România. Acesta a făcut primii pași în carieră la vârsta de 17 ani, iar de atunci a evoluat mult. Cea care i-a arătat ce însemnă mâncarea bună a fost chiar bunica luni, însă mai târziu alta a fost motivația ce l-a împins să o apuce pe acest drum. Ce l-a determinat pe Scărlătescu să intre în bucătărie?

Datorită bunicii sale, chef Cătălin Scărlătescu a înțeles ce însemnă să ai gust în mâncare. Bunica lui a fost ce care i-a arătat cum cu ingrediente puține, dar multă măiestrie poți scoate preparate cu adevărat delicioase. Însă, pașii spre o carieră în bucătărie a lui Cătălin Scărlătescu au fost conduși de o altă motivație.

Cu puțin înainte de a împlini 17 ani, celebrul chef și-a început cariera. Încă de pe vreme liceului a fost interesat de arta culinară și asta pentru că a avut aproape un exemplu ce l-a convins că gastronomia merită o șansă.

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută. La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea.

Am văzut că şeful bucătar era cel care avea cea mai tare maşină. Cea mai frumoasă casă. Cel mai bine îmbrăcaţi copii. Mi-am zis că asta vreau să fiu şi eu. Cu puţin înainte să am 17 ani am făcut cunoştinţă cu ce avea să însemne un job în bucătărie. Dar primii 2-3 ani au fost departe de gătit, la vremea aceea. Erai obligat să treci prin toate departamentele din subsolul bucătăriei (manipulare marfă, curăţenie, curăţat legume etc.)”, a declarat Cătălin Scărlătescu, potrivit csid.ro.

(CITEȘTE ȘI: Sărut pătimaș la „Chefi la cuțite”! Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru și-au adus dragostea în platou)

Nu te așteptai la asta! Ce l-a determinat pe Cătălin Scărlătescu să își dorească o carieră în bucătărie
Social media

„Am văzut vreo 50 şi ceva de ţări.”

După ce a făcut primii pași în bucătărie, chef Cătălin Scărlătescu a început o călătorie culinară. În anii 90 a plecat în Germania, acolo unde a învățat multe lucruri. Mai apoi, s-a angajat pe un vapor cargo și a vizitat numeroase țări. Mai târziu s-a reîntors în România și a început să își construiască un nume în arta culinară.

„În anii 90 am plecat în Germania. Apoi m-am întors şi am plecat pe mare, unde am lucrat ca stewart pe un vapor cargo şi am văzut lumea. M-am plimbat din Hong Kong până-n Brazilia. Am văzut vreo 50 şi ceva de ţări. Și nu câte trei-patru ore, cum le văd cei de pe croazieră. În niciun port n-am stat mai puţin de 4 zile.

Apoi, am plecat iar în Germania, unde am început încet, încet să lucrez în restaurante pretenţioase, de top. Printre care Kempinski Sporting Club Badsarrow, a urmat Filippo Nisi în Koln. M-am întors în România şi am devenit şeful bucătar în anul de glorie al restaurantului Angels. După care am fost Executive Manager la Museum, în Cotroceni. Am devenit copartener cu un prieten foarte bun italian, la un restaurant care se chema Il Gambero Rosso, iar de 6 ani lucrez la Howard Johnson.”, declara Cătălin Scărăleascu.


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro