Europarlamentarul Dragoș Pîslaru a dat o veste proastă pensionarilor din România.

Acesta susține că cele trei partide din coaliția de guvernare își bat joc de pensionari, fiindcă refuză să mărească pensiile cu inflația din 2022.

Dragoș Pîslaru, europarlamentar din grupul Renew Europe, spune că PSD, PNL și UDMR vor să le dea demnitarilor banii pensionarilor. Copreședintele REPER mai acuză coaliția de guvernare că refuză ajustarea pensiilor cu inflația din 2022.

Acuzații dure la adresa guvernanților

Politicianul a anunțat că partidul pe care îl conduce susține indexarea imediată a pensiilor cu 15% pentru a nu pierde din valoarea reală a acestora chiar înainte de o iarnă grea.

Acuzații grave la adresa guvernanților! Ce se întâmplă, de fapt, cu pensiile românilor

„PSD-PNL-UDMR își bat joc de pensionari luându-le banii necesari pentru a face faţă scumpirilor şi încearcă să îi dea propriilor demnitari prin creşteri salariale. Guvernul taie din valoarea reală a pensiilor, înainte de o iarnă foarte grea, lăsând oamenii să se descurce singuri, fără niciun suport real din partea guvernanților”, acuză Dragoș Pîslaru.

Politicianul a mai explicat că formațiunea REPER consideră că este nevoie de protecția minimală a veniturilor persoanelor aflate în vulnerabilitate. În acest mod li se permite acestora accesul la o viață independentă și nu vor rămâne captivi ai “populismului politic”.

Unde se duc banii pensionarilor

„Ce doresc să facă actualii guvernanţi este ca banii pentru pensionari să fie folosiţi pentru creşterea salariilor demnitarilor, iar asta este, de fapt, nesimţire şi batjocură”, a încheiat el.

Dragoș Pîslaru a vorbit în urmă cu două săptămâni despre Directiva UE privind salariile minime adecvate.  Țările care au fixat un salariul minim pe economie, adică 21 din cele 27 de state, trebuie să se asigure că valoarea acestui salariu poate asigura un trai decent.

Salariu mai mare în România

Dragoș Pîslaru a spus că este nevoie de un astfel de salariu. El spune că la noi în țară sunt peste două milioane de oameni care se descurcă extrem de greu cu salariul minim. Atunci când trecem printr-o criză, exact ceea ce se întâmplă acum, oamenii nu își mai pot acoperi cheltuielile și necesitățile.