Rujul este unul dintre cele mai populare produse din trusa de machiaj a unei femei.

El reprezintă „ingredientul” principal care transformă instant look-ul unei doamne sau domnișoare. Ei bine, chiar dacă e cel mai lăudat produs de beauty, în realitate, lucrurile nu stau chiar așa. Te-ai întrebat vreodată din ce este făcut cu adevărat rujul? 

Rujul conține insecte?!

De curând, un clip video a devenit viral pe TikTok. Se pare că un internaut, probabil expert în domeniul beauty a dezvăluit tot ce n-ai știut despre ruj până acum. Știm că-l folosești zilnic, însă acum nu mai garantăm că vei continua să pui mâna pe el. Ești pregătită să afli ce conține produsul tău de beauty preferat?

„Rujul tău are insecte în el. Da, ai auzit bine. Pigmenții de roșu sunt obținuți prin zdrobirea gândacilor de coșenilă. Sunt necesare 70.000 de insecte pentru a face o jumătate de kilogram de colorant roșu. Pe lista de ingrediente apare cu denumirea de „roșu carmin”.” , spune internautul.

@georgeenache_ ?? #lipstick #beauty #foryou #foryourpage #fashion ♬ sunet original – George Enache


CITEȘTE ȘI – – – – – – – – –Top 3 moduri de a preveni buzele uscat. Nu doar balsamul poate face minuni

Din ce este obținut rujul cu efect sidefat

„Îți plac rujurile cu efect lucios sau sidefat? Atunci ar trebui să știi că rujul cu efect sidefat este obținut de obicei din solzii de pește. Dacă te uiți pe lista de ingrediente a rujului tău și observi că aceasta deține lanolină o să fii probabil dezgustată să afli că este o grăsime secretată de glandele sebacee ale oilor. Un sebum asemănător pe care-l poți observa pe nasul oamenilor.”, a mai adăugat acesta.

Cum se obțin rujurile cu colagen

„Ești o împătimită a rujurilor care conțin colagen? E posibil să nu mai fii după ce vei afla că gelatina sau colagenul este o proteină obținută prin fierberea oaselor de origine animală. Poate proveni de la vaci, porci, cai sau chiar de la pești. Pe final te informez că femeile mănâncă ruj. În decursul vieții, o femeie care folosește ruj, ajunge să mănânce circa 3,2 kg de lipstick!”, a conchis internautul.