Părintele Visarion Alexa, aflat în prezent sub control judiciar pentru agresiune sexuală, va trebui să se prezinte din nou la Parchetul General, acolo unde procurorii continuă percheziția informatică începută marți. 

Oamenii legii vor să recupereze din telefonul lui Visarion Alexa discuțiile pe care le-a purtat cu femeile care au depus plângere împotriva lui. Chiar dacă nu va fi audiat, părintele Alexa trebuie să fie de față atunci când procurorii îi vor verifica telefonul. 

Se pare că preotul discuta cu enoriașele sale pe Telegram. În respectivele conversații, preotul insista să le vadă din nou și le chema pe femei la spovedanie. Visarion Alexa a recunoscut de două ori acuzațiile care i se aduc. O dată le-a spus adevărul polițiștilor și o dată șefilor săi de la Patriarhie. 

Val de acuzații la adresa preotului

Pe lângă femeia care l-a acuzat inițial, până în acest moment, se mai știe oficial de alte cinci plângeri, tot pentru agresiune sexuală. Totuși, pe surse, aceste plângeri ar fi mult mai multe. Preotul a fost miercuri și la controlul judiciar la care trebuie să se prezinte de trei ori pe săptămână, la postul de poliție din Joița, acolo unde are domiciliul. 

Discuțiile pe care preotul Visarion Alexa le-a purtat cu enoriașa care l-a acuzat inițial de agresiune sexuală au fost pur și simplu fără cuvinte. 

Halucinant! Visarion Alexa continua să cheme femeile la spovedanie după ce le agresa sexual. Detalii șocante

România TV a obținut stenogramele din acest dosar, iar dialogul dintre preot și victimă este de-a dreptul halucinant. 

Conversația șocantă dintre preotul Alexa și prima enoriașă

„Preot: Ți-a fost rău? 
Victimă: Cum adică? 
Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta. 
Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…) 
Preot: Te deranjează că te-am atins? (…) 
Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten? 
Preot: Ca prieten… 
Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt? 
Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…) 
Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă… 
Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar. 
Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit. 
Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.” a fost dialogul între părintele Visarion Alexa și victimă, conform datelor obținute din dosar de către România tv