Unul dintre alimentele pe care mulți le iubesc este pâinea.

Are un gust atât de bun. Dar primim adesea mesaje că, din punct de vedere nutrițional, este atât de rău. Există diete întregi centrate pe eliminarea pâinii și a altor carbohidrați.

Pâine și alte produse din cereale

social media

Cel puțin jumătate din totalul cerealelor ar trebui să fie cereale integrale. O mulțime de clienți cred că nu ar trebui să mănânce pâine. Ceea ce este trist pentru că pâinea este o sursă excelentă de cereale integrale.

Da, este adevărat: pâinea poate face parte dintr-o dietă echilibrată. Iar carbohidrații sunt esențiali pentru o sănătate bună

Ar putea fi o idee bună să obțineți două până la trei porții zilnice de cereale integrale. Care pot fi găsite în pâine. Deoarece pot preveni diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare și cancerele colorectal, pancreatic și gastric, potrivit unui studiu din 2017.

Avem nevoie de carbohidrați pentru a funcționa. Carbohidrații sunt alimente pentru creier. Dacă observi, ori de câte ori nu ai carbohidrați, te simți cu adevărat lent. S-ar putea să ai ceață pe creier, pur și simplu nu ai atât de multă energie.

Grâu, alb și aluat

Există un tip de pâine care este mai hrănitoare decât celelalte? Depinde de ceea ce cauți.

Pâinea de grâu oferă mai multe vitamine, cereale integrale și fibre și au un impact mai puțin negativ asupra zahărului din sânge. Ceea ce poate fi util pentru persoanele care au rezistență la insulină.

Pentru cei care au îngrijorări cu privire la sănătatea intestinului sau care doresc să capteze gustul pâinii albe fără același nivel de rafinare, încercați aluatul. Aluatul este fermentat, un proces care poate fi de ajutor microbiomului intestinal. Iar dacă ceea ce aveți este cu adevărat aluat fermentat lent, este posibil să puteți digera glutenul mai ușor.

Dincolo de tipul de pâine, uitați-vă la modul în care este făcută. Căutați ingrediente simple, cum ar fi făină, apă, sare și drojdie. Mai ales pentru că este ușor să introduceți niveluri mai mari de zahăr și sodiu în produsele de pâine.

Pentru un pic de fibre în plus, căutați pâine cu semințe în crustă. Și dacă este posibil, cumpărarea de la brutării locale vă poate ajuta să găsiți pâine proaspătă, de bună calitate, cu ingrediente simple.