Dan Negru a făcut un gest emoționant pentru singurul român care a ieșit din cosmos. Astronautul Dumitru Prunariu a mers în spațiu în 1981 alături de o echipă din Rusia și a rămas în istorie.

Dan Negru este un iubitor de cultură și de știință, iar asta se poate observa prin tot ceea ce postează. Prezentatorul a făcut un gest remarcabil pentru Dumitru Prunariu. Astronautul a împlinit 70 de ani, iar vârsta este una remarcabilă, motiv pentru care a trebuit sărbătorită într-un mod inedit.

Dumitru Prunariu este primul român care a zburat în spațiul cosmic pe data de 14 mai 1981. El a participat alături de astronauți ruși la misiunea Soiuz 40 din programul spațial „Intercosmos” ce a durat 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. În aceste zile s-au efectuat mai multe cercetări și experimente.

Prezentatorul a plantat un copac la intrare în aeroport în cinstea lui Dumitru Prunariu. Îmbrăcați frumos, cei doi au imortalizat momentul împreună cu puietului care va crește și va deveni uriaș. Totodată, Dan Negru a amintit de momentul actual, unde un american și doi ruși merg într-o călătorie comună pe Stația Spațială.

CITEȘTE ȘI: În ce a investit Dan Negru banii câștigați din televiziune. ,,Mă bucur că am fost zgârcit”

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de ??? ????? (@negru_dan)

Ceva de ? : la intrarea in aeroport s-a plantat un copac in onoarea lui Dumitru Prunariu. Singurul român care a ieșit in cosmos face azi 70 ani.
Și încă ceva despre care nu se vorbește ? : un american și doi ruși au ajuns zilele astea ÎMPREUNĂ pe Stația Spațială Internațională după ce au decolat într-o misiune COMUNĂ a celor de la NASA și RosKosmos. Zburând in cosmos poate învățăm sa trăim pe pământ…”, 
a scris Dan Negru pe Instagram. 

Internauții nu au rămas deoparte și au apreciat inițiativa lui Dan Negru. Cei mai mulți dintre ei au adresat urări lui Dumitru Prunariu și l-au felicitat pentru cariera sa îndelungată.

„La mulți ani Domnului Dumitru Prunariu!!Ce bine că, exiști Dane.. Prin intermediul tău aflăm câte ceva despre valorile noastre existente dar și despre cele dispărute! Respect Dan Negru!”, „La mulți ani cu sănătate! Un OM care a deschis noi orizonturi și s-a plantat un copac pentru onoarea lui.”, „La mulți ani, sănătoși și fericiți îi urăm Domnului Dumitru Prunariu alături de cei dragi. Este un om minunat șì de mare valoare.”, au fost doar câteva dintre zecile de comentarii postate la fotografia cu cei doi.

Sursa foto: politia de frontiera

Dumitru Prunariu a fost atras de cosmos încă din copilărie

Dumitru Prunariu și-a dorit mereu să zboare. Încă din copilărie a visat la acest lucru și, de multe ori, se imagina cum plutește peste munți și descoperă lumi noi. Mărturisește că zborul în spațiu l-a ajutat să se cunoască, să devină mai matur și să vadă frumusețea din viața de zi cu zi. A resimțit singurătatea, iar, întoarcerea pe pământ l-a bucurat mult.

„De mic copil mi-am dorit să zbor. Închideam ochii și simțeam că plutesc peste munți, văi, descopeream lumi noi. M-au fascinat întotdeauna abisul albastru, înălțimile infinite. În final, am ajuns să zbor în Cosmos. Visele împlinite sunt ca un cerc de lumină pe trunchiul vieții, o iradiere benefică. În cosmos, universul tău apropiat nu mai este reprezentat de casă, stradă, vecini, ci de însăși planeta natală.

Pământul, pe lângă dimensiunea fizică pe care o poți aprecia direct, la adevărata ei valoare și măreție, are și o puternică dimensiune morală. Dintr-un zbor cosmic te întorci mult mai stăpân pe tine, mai matur, mai apropiat de oameni și de natură, cu o viziune mult mai globală a fenomenelor și activităților terestre. Cu toate că nu ești singur în aparatul de zbor, singurătatea, acolo sus, e destul de puternică. Te simți dintr-o dată rupt de ambientul tău natural, în care te-ai născut și dezvoltat.”, a declarat Dumitru Prunariu în urmă cu mai mulți ani.