Tot mai mulți români sunt îngrijorați de facturile, care în ultima vreme au tot crescut. De la oameni simpli până la vedete, nemulțumirile există. De aceea, este bine să fii atent la flacăra de la aragaz, care îți poate arată dacă gazul este amestecat cu oxigen. Iată cum îți pot da seama de acest lucru. 

Detaliul care îți arată dacă ești „țepuit” la factură

De curând, în mediul online au apărut tot felul de informații cu privire la modalitățile în care furnizorii încearcă să păcălească clienții. Iată despre ce măsură este vorba.

Se pare că unele companii încearcă să își fure clienții la factură printr-o cantitate mai mare de oxigen adăugat în gaze. Mai exact, îți poți da seama de acest lucru, uitându-te la flacăra aragazului.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Culoarea albastră indică faptul că gazul ajunge la o temperatură de 1.500 – 1.700 de grade Celsius. În astfel de situații, nu se pune problema de a fi „fraierit”.

( CITEȘTE ȘI: Ce se va întâmpla cu căldura în România, iarna aceasta. Anunțul făcut de Klaus Iohannis )

Cum îți dai seama că ești „fraierit” la factura de gaze. Mare atenție! Așa trebuie să arate flacăra aragazului! FOTO Facebook

Situația este cu totul diferită, dacă constați că flacăra aragazului este mai mult portocalie sau roșie decât albastră. Acest lucru înseamnă că există o cantitate de oxigen care a fost adăugată în gaze. Temperatura nu mai ajunge la 1.500 de grade Celsius, ci este cuprinsă între 900  și 1.200 de grade. Acest lucru atrage după sine și o serie de consecințe.

Una dintre ele se reflectă în buzunarele clienților. Oamenilor le este livrată o cantitate de gaze mai mică, dar prețul este același ca în situația în care flacăra este în totalitate albastră.

Cât despre criza energetică, specialiștii spun că românii nu trebuie să se îngrijoreze. Conform declarațiilor făcute aceștia, cantitatea care se găsește în depozitele din țara noastră este suficientă. Mai exact, este vorba despre 6.790 de milioane de mc, distribuită pe lunile noiembrie, decembrie și ianuarie.