Este criză sanitară în țară! Mai multe spitale au amânat o mulțime de operații din cauză că lipsește un medicament important.

Este vorba despre un medicament care trezește pacienții din anestezie. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre lipsa medicamentelor și despre valul de scumpiri care se va resimți la medicamentele generice. Aceste scumpiri sunt cauzate de facturile foarte mari la gaz și energia electrică

Medicamentele se vor scumpi

Alexandru Rafila a precizat că în România nu sunt producători de medicamente generice. Odată ce prețul la energie la crește, automat se va resimți și la prețul medicamentelor. 

„Am generat deja un grup de lucru care să se ocupe de acest lucru. O rezolvare punctuală a problemei nu înseamnă că va rezolva problema în ansamblu. E important să avem medicamentele la cel mai mic preţ care face posibilă prezența medicamentelor pe piaţă şi nu cel mai mic preţ care duce la dispariția medicamentelor de pe piaţă”, a spus ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Panică totală în România! Ministrul Sănătății a anunțat: Aceste medicamente se vor scumpi! Va fi o criză
social media

Operații amânate din cauza lipsei unui medicament

Medicamentul Neostigmină este unul extrem de folosit și foarte important atunci când vine vorba de intervențiile chirurgicale. Acesta este aplicat la finalul operațiilor, pentru a le relaxa mușchii pacienților. În acest fel, ei se vor trezi din anestezia generală. Din păcate, acest medicament nu mai este în stoc. 

La Spitalul Județean din Constanța, de exemplu, medicul șef de la ATI a trimis un document către toate secțiile. El a anunțat că toate operațiile programate, a pacienților care vin cu bilet de trimitere, vor fi amânate. Se vor face doar operațiile de urgență, din cauza lipsei medicamentului de mai sus. 

Un alt caz asemănător s-a înregistrat și la Timișoara. Spitalul Județean a amânat operațiile programate și s-au asigurat numai urgențe din cauza lipsei medicamentului Neostigmină.