Dacă copilul tău este băiat sau fată, este determinat de cromozomul pe care îl moștenește de la tatăl său.

Ovulul de la mama sa conține întotdeauna un cromozom X (feminin). Dar spermatozoidul conține fie un cromozom feminin, fie un cromozom Y (masculin). Când ovulul este fecundat, cromozomii se reunesc. Și dacă sunt XY este conceput un băiețel și dacă sunt XX este concepută o fetiță.

Poți alege să ai un băiat sau o fată?

null

null

Când ne uităm la statistici, șansele de a avea un băiat sau o fată sunt aproape aceleași. Și nu există dovezi medicale care să sugereze că putem influența acest lucru.

S-ar putea, totuși, să fi auzit despre „Metoda Shettles”. În anii 1970, Dr. Shettles a descoperit că sperma masculină și feminină avea caracteristici diferite. El credea că identificarea acestor diferențe poate ajuta cuplurile să încerce să conceapă un băiat sau o fată.

Când să faci sex

Totul este despre o cursă către ou…

Shettles a descoperit că spermatozoizii masculini sunt mai mici, ar înota mai repede și au o durată de viață mai scurtă decât spermatozoizii feminini. El credea că, dacă un cuplu ar face sex în timpul ovulației, spermatozoizii masculini ar avea mai multe șanse să ajungă la ovul înaintea spermatozoizilor feminini.

Dacă ovulul era fertilizat, cuplul avea mai multe șanse de a concepe un băiețel. Spermatozoizii feminini s-au dovedit a fi mai lenți, mai în formă și ar trăi mai mult decât spermatozoizii masculini. Așa că a face dragoste mai devreme în fereastra fertilă a însemnat că vor fi încă în viață pentru a fertiliza ovulul. Și mai probabil să conceapă o fetiță.

Deși este o teorie fascinantă, studiile de atunci au arătat că momentul sexului în raport cu ovulația nu influențează de fapt dacă concepeți un băiat sau o fată.

Indiferent dacă sunteți interesat să concepeți un băiat sau o fată, este totuși important să vă amintiți că există doar câteva zile în fiecare ciclu când puteți rămâne însărcinată. Utilizarea testelor digitale de ovulație Clearblue identifică cele mai fertile 2 zile ale tale. Astfel încât să poți fi sigur că încerci la momentul potrivit.

Indiferent dacă sunteți interesat să concepeți un băiat sau o fată, este totuși important să vă amintiți că există doar câteva zile în fiecare ciclu când puteți rămâne însărcinată. Utilizarea testului de ovulație avansat Clearblue identifică de obicei 4 sau mai multe zile fertile. Oferindu-vă mai multe oportunități de a rămâne însărcinată.

Poziții sexuale

Shettles a mai sugerat că poziția sexuală în momentul orgasmului tatălui poate ajuta șansele de a concepe un băiat sau o fată. Pătrunderea profundă, de exemplu stilul cățeluș, înseamnă că sperma masculină care poate înota mai repede își începe cursa mai aproape de colul uterin. Și are mai multe șanse să ajungă mai întâi la ovul, rezultând un băiat. Pentru a încerca să conceapă o fată, Shettles a sugerat evitarea pătrunderii profunde, favorizând poziţia misionară.

Este o altă teorie interesantă.

Consumul anumitor alimente

Mucusul cervical este cel mai prietenos cu spermatozoizii în momentul ovulației. Când este mai alcalin. Înainte de ovulație, mucusul este mai acid, ceea ce nu este ideal pentru spermatozoizi și doar cei mai apți pot supraviețui. Shettles a sugerat că a face vaginul mai acid înseamnă că sperma feminină mai în formă are mai multe șanse de a supraviețui și o fetiță este concepută. Un mediu mai alcalin este mai bun pentru sperma masculină mai rapidă și este conceput un băiețel. Ați putea încerca diferite alimente pentru a vă influența pH-ul vaginal. Dar nu am reușit să găsim nicio dovadă că acest lucru funcționează.

Poți rămâne însărcinată cu gemeni?

Gemenii apar atunci când se dezvoltă mai mult de un copil în uter. Există 2 tipuri de gemeni. Neidentici (când este fertilizat mai mult de un ovul). Și identici (când un singur ou fecundat se desparte la începutul sarcinii).

Gemenii au devenit mai frecventi în ultimii 20 de ani. În mare parte datorită utilizării tratamentelor de fertilitate.