Anul 2024 va veni cu schimbări majore pe scena politică din România.

Mai precis, peste mai puțin de doi ani se va schimba președintele țării. Anul viitor se va schimba și premierul. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, spune că în acest moment, cel care este candidatul cel mai potrivit al liberalilor la președinția României este Nicolae Ciucă. 

El îl va înlocui pe președintele Klaus Iohannis

În opinia acestuia, liderul PNL este unul pe termen lung și este convins că va duce PNL-ul la peste 30 de procente, la alegerile prezidențiale. De asemenea, Stoe a precizat că Ciucă este omul pe care se bazează liberalii și este principala opțiune a PNL atunci când vine vorba de alegerile prezidențiale. 

 Liberalii au mizat foarte mult pe cariera lui Nicolae Ciucă atunci când l-au învestit în fruntea partidului.  

„Guvernarea erodează, nu trebuie să fii sociolog de meserie să îţi dai seama că guvernarea erodează. Acest om conduce un guvern care a traversat cele mai neînchipuite crize, suprapuse, e un război în vecinătate, inflaţia a atins cote care nu au mai fost atinse din anii 90”, a spus Stroe.

colaj substantial

Stroe: Ciucă va conuce PNL mult timp de acum înainte

Stroe a continuat spunând că are încredere în Nicolae Ciucă și că generalul de armată va conduce PNL-ul acolo unde „merită”. Purtătorul de cuvânt al liberalilor l-a lăudat pe Nicolae Ciucă spunând că acesta este un om discret, nu un actor politic.  

”Vă spun sincer, din punctul meu de vedere va conduce PNL mult timp de acum înainte. personal, şi după rotativa guvernamentală.(..) Din punctul meu de vedere, Nicolae Ciucă este un lider pe termen lung”, a mai afirmat Stroe. 

În ceea ce privește rotația premierilor în coaliție, în anul 2023, Ionuț Stroe spune că poziția de premier contează foarte mult într-o guvernare. Totuși, el a precizat că deciziile se vor lua la fel cum se iau și în momentul de față, indiferent de ministerele administrate. Liberalul spune că protocolul de funcționare al coaliției este foarte clar și bine definit. 

În anul 2023 se va schimba coaliția

Precizăm că de la început, de când s-a format coaliția de guvernare, s-a ajuns la concluzia că PNL va avea premier un an, iar PSD un an. Premierul din partea liberalilor este Nicolae Ciucă, iar din partea socialilor-democrați urmează să fie Marcel Ciolacu. 

Ionuț Stroe spune că nu are niciun fel de dubiu că dacă ar fi premier agenda s-ar schimba. Exisă un plan de guvernare și fiecare politician știe exact ce decizie trebuie să ia și ce are de făcut. 

„Din punctul nostru de vedere nu e absolut nicio problemă, am asumat acest lucru transparent, public, ne ţinem de cuvânt, rotativa se va produce”, a dat asigurări Ionuţ Stroe.