Reclamă

Trăim în era în care relațiile amoroase experimentează avantaje și dezavantaje ale modernismului. Au dispărut scrisorile de amor, dar acum partenerii pot ține non stop legătura atunci când nu sunt aproape prin intermediul mesajelor.

Nu mai avem parte de romantismul serilor dansante, dar dacă ne dorim să surprindem persoana iubită, putem rapid rezerva cea mai spectaculoasă masă de la restaurant. Plusuri și minusuri, pe care îndrăgostiții acestor ani le simt pe pielea lor. Totuși, pentru o relație de la care dorim un viitor trebuie să depășească aceste granițe. Una dintre aspectele care duce la succesul amoros este cu siguranță vârsta.

Diferența de vârstă ideală între parteneri

Iubirile imposibile au fost întotdeauna obiectul romanelor de amor. Sigur că poate exista dragoste cu un partener mai mic sau mai mare de vârstă, însă nu cu diferențe uriașe.

Mulți psihologi care practică terapia de cuplu sunt de părere că ideal pentru o relație ar fi ca bărbatul să fie mai mare cu maxim 5 ani. De altfel, viața poate fi înfloritoare și alături de un partener de aceeași vârstă. Astfel,preocupările sunt cam aceleași, percepțiile asupra vieții de asemenea.

Este greșit ca o femeie să caute bărbați mai maturi?

Terapeuții asociază atracția femeilor pentru bărbații mai maturi cu multe probleme care par să fi avut loc în copilăria lor. Spre exemplu, relația deficitară cu tatăl sau chiar absența lui în viața ei, o determină ca la maturitate să caute protecția unui partener mai matur.

De altfel, există cu siguranță și femei atrase de parteneri mai mici de vârstă. De asemenea, această percepție asupra iubirii își are rădăcinile în copilărie. Conform studiilor psihologice, în astfel de cazuri, femeia nu a avut răgazul necesar de a se bucura de adolescență. Astfel, prin acest aspect, trăiește la maturitate ceea ce nu a apucat în trecut.

Dincolo de aspectele legate de vârstă, cu siguranță la baza relației perfecte stau dragostea, toleranța, înțelegerea, dărnicia.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro