S-a înregistrat o premieră în România, într-un dosar civil care a fost judecat la Judecătoria Sectorului 1 din București. Un bărbat a fost obligat de judecători să plătească daune morale de 10.000 de euro vecinilor săi, pe care i-a terorizat din cauza gălăgiei pe care o făcea în apartament.  

Ce a pățit un bărbat care făcea gălăgie în apartament

Vecinii l-au dat în judecată pe acesta, acuzându-l că mergea cu rolele prin casă și că asculta muzica dată la maxim. Deși i-au atras atenția în nenumărate rânduri, bărbatul nu a făcut nimic pentru a-și schimba comportamentul. Din acest motiv, vecinii nu au mai suportat și l-au dat în judecată. Magistrații au decis că bărbatul este vinovat, iar din cauza acestui lucru trebuie să le plătească suma de 10.000 de euro celor pe care i-a terorizat.  

„Obligă pârâtul la plata a sumei de 5.000 de euro către reclamant și la plata sumei de 5.000 de euro către reclamantă. Obligă pârâtul la plata a 4.265 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în decizia instanței. 

Nu a mai fost dată o astfel de decizie niciodată la noi în țară

Avocatul Adrian Cuculis susține că nu a mai existat niciodată în România o hotărâre luată în acest sens. Este foarte importantă această decizie a magistraților, fiindcă la noi în țară sunt o mulțime de persoane care se plâng de vecinii gălăgioși.  

Premieră în România! Ce a pățit un bărbat care și-a terorizat vecinii de apartament cu gălăgia. Amendă colosală! Premieră în România! Ce a pățit un bărbat care și-a terorizat vecinii de apartament cu gălăgia. Amendă colosală!

Așadar, românii trebuie să știe că atunci când au vecini care le fac viața un calvar, și sunt ignorați atunci când le atrag atenția, pot apela la autorități. A fost un caz anul trecut, în Vrancea, când mai mulți locuitori dintr-o comună au depus plângeri, acuzând că zeci de câini și pisici fără stăpân sunt crescuți de o familie din localitate.   

Oamenii au susținut că animalele creează probleme în localitate, atacă copii și fac mizerie. Totuși, aceste animale erau hrănite de o familie bună din sat, care putea să le îngrijească corespunzător, astfel încât să nu mai reprezinte un pericol pentru cetățeni. Așadar, când mai apar astfel de situații, este bine să știți că legea este în favoarea voastră.