Toate femeile trebuie să știe că atunci când vine vorba de curățarea și igiena locuinței există mai multe reguli. De exemplu, lenjeria de pat trebuie spălată o dată pe săptămână. De asemenea, aceasta trebuie înlocuită cu una nouă cel puțin o dată la doi ani.  

Chiar dacă pare greu de crezut, este foarte important pentru sănătatea noastră să urmăm niște reguli atunci când vine vorba despre igienizare locuinței. Lenjeria de Pat, de exemplu, este una dintre elementele pe care femeile le uzează cel mai mult într-o locuință. Este foarte important să avem grijă ca lenjeria să fie întotdeauna spălată și îngrijită.   

Când ar trebui schimbată lenjeria de pat?

Chiar dacă facem peste noapte corpul nostru transpira, iar mirosurile se impregnează în materiile textile, fie ele pijamale sau în funcție de gradul de transpirație, lenjeria patului. De aceea, este obligatoriu ca lenjeria de pat să fie schimbată, cel târziu, o dată pe săptămână. De asemenea, în cazul lovirii în exces lenjeria de Pat trebuie să fie folosită timp de maximum 2 ani, după care ar fi bine să fie înlocuită cu una nouă.  

Toate gospodinele trebuie să știe asta! La cât timp trebuie, de fapt, să înlocuim lenjeria de pe pat și să aruncăm anumite lucruri la gunoi
Colaj Substantial

De asemenea, trebuie să fim foarte atenți și atunci când vine vorba despre salteaua de pat. Fiindcă este utilizat în fiecare noapte, aceasta în timp se uzează. Chiar dacă unele au garanție de până la 50 de ani indicat este să le schimbăm după 8 ani, conform Fanatik.ro.  

Covorul de baie ar trebui schimbat o dată pe săptămână

Și covorul de baie este un material care trebuie spălat o dată pe săptămână. De asemenea, acesta ar trebui înlocuit o dată la un an sau doi cu unul nou, în funcție de calitatea sa și modul de menținere. Trebuie să avem grijă, de asemenea, și de peria de toaletă. Aceasta prinde repede bacterii și se uzează cu ușurință. Ea ar trebui schimbată la maximum șase luni, iar perdeaua de duș la 3-4 luni.  

În ceea ce privește pernele de decor, acestea ar trebui să fie păstrate în locuință cel mult 10 ani. Chiar dacă au huse detașabile care se spală des, este important să le înlocuim cu unele noi, pentru sănătatea noastră.  

În plus, cuverturile, precum și canapele, se schimbă cam la un interval cuprins între 8 și 15 ani, potrivit sursei menționată.