Regina Elisabeta a II-a a avut acces la cele mai frumoase bijuterii ale coroanei. Totuși, cu toate că putea avea orice bijuterie își dorește, ea a ales să aibă apariții simple, elegante. În ciuda faptului că putea purta absolut tot ce dorea, aceasta se mulțumea doar cu anumite accesorii pe care le avea în suflet. 

Majestatea Sa s-a stins din viață pe 8 septembrie, însă în urma ei a rămas o colecție impresionantă de bijuterii. Regina Elisabeta a II-a a iubit o pereche de cercei cu perle și un colier pe care l-ar fi primit de la tatăl său, Regele George al VI-lea. De asemenea, ea avea foarte multe broșe. 

CITEȘTE ȘI: Biletul lăsat de Regele Charles pe sicriul mamei sale. Mesajul pe care noul Rege al Marii Britanii l-a transmis | FOTO

Regina Elisabeta a II-a iubea perlele

Deși Regina Elisabeta a II-a putea avea orice bijuterii își dorea, aceasta se întorcea mereu la perlele sale. Costumele colorate, pălăriile inedite, perlele, au fost mereu preferatele Reginei. De asemenea, există o semnificație sentimentală în ceea ce privește bijuteriile pe care le are Regina. Majoritatea sunt oferite de către rudele sale. 

Cerceii cu perle sunt oferite de bunica sa, Regina Mary. Perechea de cercei este formată din perle mari, cu un singur nasture, care sunt decorate cu un mic diamant la capătul de prindere. 

Motivul pentru care Regina Elisabeta purta mereu cercei cu perle. De ce îi prefera în mod deosebit

Ce a primit Regina de la părinții ei în ziua nunții

De asemenea, Regina Elisabeta a mai primit de la părinții ei, în ziua nunții, două coliere cu perle. Acestea i-au aparținut Annei și Carolinei, două regine din secolul XVII, respectiv secolul XVIII. Majestatea Sa a purtat cerceii pe care i-a primit de la bunica sa chiar și în anul 2012, la Jubileul de Diamant.

Se pare însă că dragostea reginei, pentru că ele ar fi mult mai veche. Totul ar fi început în martie 1927, atunci când Prințesa Elisabeta a fost lăsată în grija bunicii tale. Regina Mary s-au ocupat de ea, în timp ce Regina Mamă și Regele George al IV lea se aflau într-un turneu regal. Se spune că, pe când era micuță, Elisabeta obișnuia să se agațe de colierele cu perle ale bunicii sale și să le muște, conform Vanity Fair. 

Așadar, motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta mereu cercei cu perle a fost unul sentimental.