A reînceput șirul veștilor proaste venite din parte meteorologilor.

Deși temperaturile au mai crescut, această săptămână este marcă de precipitații bogate. A fost emis o nouă avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ. Unele județe se vor confrunta cu ploi abundente. Ce zone sunt afectate?

Cod galben de ploi însemnate cantitativ

Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting Cod galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată. Acesta se va manifesta prin averse însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Avertizarea este valabilă în intervalul 27 septembrie, ora 11:00 – 28 septembrie, ora 06:00

„În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, sudul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul Munteniei și la munte vor fi averse, pe alocuri însoțite, îndeosebi în sud-vestul teritoriului, de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, precum și prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în restul teritoriului.”, anunță meteorologii.

(CITEȘTE ȘI: Vremea, marți, 27 septembrie. Ultimele informații din partea ANM)

Meteorologii atenționează! A fost emis un nou cod galben de ploi însemnate cantitativ. Ce zone sunt afectate
meteoromania.ro

Prognoza meteo, 27 septembrie 2022

Administraţiei Naţionale de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de astăzi, 27 septembrie. Potrivit ANM, vremea va fi în general instabilă. Cerul o să fie unul noros, iar pe arii relativ extinse vor fi averse, însoţite pe alocuri, de descărcări electrice. Local, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate (peste 15…25 l/mp). De asemenea, izolat vor apărea condiţii de grindină, iar în sud-estul ţării ploile o să fi mai frecvente în cursul nopţii.

Astăzi, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari. În ceea ce privește valorile termice, temperaturile maximele ale zilei se vor încadra între 18 și 29 de grade. Temperaturile minime se vor situa între 9 și 16 grade.

În Capitală vremea o să fie caldă şi în general instabilă. Cu precădere din a doua parte a zilei, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi perioade cu averse şi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va încadra între 25…27 de grade, în timp ce minima coboară la 12…14 grade.