Atunci când vine vorba de un desert rapid și extrem de gustos, brioșele reprezintă una dintre cele mai bune alternative.

Dacă deja ne-am obișnuit cu cele clasice sau cu diferite arome, rețeta de astăzi are ceva special. Gospodinele care au gătit această rețetă au fost fascinate de gustul formidabil de morcovi cu ciocolată neagră. 

Această rețetă a devenit virală și deja se numără printre iubitorii de deserturi. Partea bună este că nu trebuie să scoți mulți bani din buzunar. De asemenea, timpul de pregătire este unul scurt, iar rezultatul cu siguranță te va cuceri.

De ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti cele mai bune brioșe cu morcovi și ciocolată neagră

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea brioșelor: 

200 g făină
100 g ciocolată neagră (50% cacao)
1 plic praf de copt
150 g nuci
250 g dovleac copt
6 ouă
150 g unt
180 g zahăr brun
scorțișoară

Realitatea

Mod de preparare: 

Se curăță dovleacul de semințe, se taie în bucăți mai mici se și bagă la cuptor. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade. Se coace dovleacul timp de 30 de minute sau până trece testul furculiței.

Se scoate dovleacul de la cuptor și se lasă la răcit. Ulterior, se curăță de coajă și se pune la stors într-o sită.

Ciocolata se taie în bucățele mici. Se amestecă cu făina, scorțișoara, nucile măcinate și praful de copt. Într-un alt bol, bați albușurile spumă, separate de gălbenușuri. Untul cu zahărul se mixează bine, până obții o cremă omogenă. Peste, se adaugă și gălbenușurile și se mixează în continuare.

CITEȘTE ȘI – Rețeta zilei – Chipsurile bunicii! Gustarea perfectă pentru o seară de film cu prietenii

După ce dovleacul s-a scurs bine, se mixează cu un blender vertical. Se adaugă peste crema de unt, apoi pui și mixul de făină. Amestecă ușor cu o spatulă sau o lingură de lemn. Se amestecă și albușurile bătute în compoziție și se amestecă cu grijă de sus în jos.

Formele de brioșe se ung cu unt și sunt umplute cu compoziția. Se pun la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 25-30 de minute. Când trec testul cu scobitoarea, pot fi scoase din cuptor și lăsate la răcit.