Reclamă

Consumul de pește este de cele mai multe ori inclus în toate regimurile alimentare sănătoase. De altfel, medicii nutriționiști recomandă consumul cărnii slabe de pește cât se poate de des. Din nefericire această alegere a fost fatală pentru un român. Bărbatul nu a mai avut nici o șansă de a fi salvat.

S-a infectat cu toxină botulinică

Bărbatul din județul Olt a prins de unul singur peștele, pe care l-a preparat marinat. Familia acestuia a dezvăluit că inițial a încercat o conservă de pește. Acesta a ajuns ulterior la spital cu simptome îngrijorătoare. Bărbatul tușea și acuza probleme respiratorii.

A durat însă ceva timp până când medicii au reușit să îi pună un diagnostic clar. Din nefericire nici după ce a fost descoperită cauza bolii, acest lucru nu a fost de mare ajutor. Cadrele medicale au concluzionat că acesta s-a intoxicat cu toxina botulinică din pește. În spital însă nu exista un tratament cu ser antibotulinic.

Medicii au luat legătura cu alte centre medicale din țară pentru a găsi o cantitate măcar din acest tratament. Totul a fost însă în zadar. Bărbatul s-a stins din viață la scurt timp.

Bărbatul din județul Olt a ajuns în data de 15 Septembrie la Spitalul de Urgență Slatina. Acesta a agonizat câteva zile, decedând pe data de 21 Septembrie. Cazul a fost abia recent făcut public.

Este vorba de un pacient de 58 ani, din mediul rural, care s-a prezentat în 15 septembrie la Spitalul Slatina, a fost internat, și diagnosticul de deces, după autopsie, este stop cardio respirator și intoxicație cu toxina botulinică. Ancheta este în derulare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu.

O anchetă a fost deschisă în acest caz pentru a fi stabilite exact circumstanțele care au dus la decesul bărbatului. Oamenii legii vor să afle și de unde a pescuit bărbatul. Familia bărbatului este decisă să nu lase lucrurile așa.

Urmașii acestuia au făcut o plângere care urmează a fi soluționată.
În spitalele din România nu există serul antibotulinic.Acesta este achiziționat din Republica Moldova. Motivul pentru care nu este păstrat prea mult în unitățile medicale este faptul că acesta are un termen scurt de valabilitate.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro