Domeniul frumuseții și al îngrijirii se dezvoltă pe zi ce trece. De ani de zile, a devenit vedetă manichiura cu gel, care scapă femeile de multe griji. Dacă înainte era aproape un chin să reușești să obții o manichiură perfectă, acum a devenit floare la ureche. 

Pe lângă faptul că manichiura cu gel este mult mai rezistentă și mai accesibilă pentru majoritatea femeilor, există și câteva riscuri. Pe lângă cele legate de igienă și sănătate, ce poate fi mai dureros decât o unghie crăpată de la jumătate? Din păcate, astfel de situații nu sunt deloc rare, mai ales în cazul femeilor care optează pentru unghii cât mai lungi. Atunci cresc șansele să apară astfel de mici incidente.

Te-ai întrebat vreodată ce poți face dacă ți se rupe unghia, dar nu poți ajunge la tehniciană?

Pixabay

Persoanele care se ocupă să realizeze manichiura din gel și nu numai sunt și cele care ar trebui să îți rezolve astfel de probleme. Însă dacă din diverse cauze nu te poți deplasa la cea care se ocupă de manichiura ta, iată câteva sfaturi. Îți vor fi utile ție sau unei prietene care se confruntă cu ruperea unghiei din carne sau de la jumătate.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

CITEȘTE ȘI – De ce nu este bine să lași pedichiurista să-ți scoată colțurile încarnate în piele. Iată pericolul la care te supui

,,Ce faceți dacă v-a crăpat o unghie cu gel și nu puteți ajunge imediat la manichiurista voastră? Ei bine, un prim-pas ar fi să clătiți unghia afectată într-un vas cu apă rece. De ce? Pentru că apa rece calmează durerea și curăță zona de depunerile de mizerie sau praf. 

@bellami.nailsHei! Aveți grijă, ați dat peste cel mai util cont despre manichiura ?

♬ sunet original – Oana Plesu

Pasul al doilea ar fi să aplicați un dezinfectant pe bază de alcool, cum ar fi picăturile de Betadină. Ulterior, aplicați doar la recomandarea farmacistei, pudră de Baneocin. 

Nu în ultimul rând, acoperiți unghia cu un plasture. Cu sau fără Rivanol, pentru a proteja degetul”, a explicat Oana Pleșu, expertă în acest domeniu, într-un clip video postat pe contul ei de TikTok.