Primele zile din luna septembrie au adus precipitații însemnate în toată țara, dar în special în Oltenia.

Așa se explică apariția unor elemente, despre care, în prima fază, s-a spus că sunt bostani. Doar că, la o privire mai atentă, era vorba niște ciuperci, dar nu se știe dacă fac parte din categoria celor otrăvitoare sau nu. 

Ciuperci uriașe, găsite în curtea unui bărbat din Gorj

Dacă toată lumea știe că sunt ușoare și mici, nu la fel se poate spune și despre ciupercile pe care le-a văzut o familie, în propria curte.

După o ploaie care a durat câteva minute, cei doi soți au ieșit afară. Nu mică le-a fost mirarea, atunci când au observat ciupercile, care, în primă fază, semănau cu niște bostani. Nu doar forma. dar și greutatea lor i-a dus pe cei doi soți la acest gând.

( CITEȘTE ȘI: De-a dreptul incredibil! Ce a descoperit un tânăr într-o valiză veche, găsită în timp ce făcea curățenie )

O familie din Gorj a rămas fără cuvinte! Soț și soție, uluiți de ceea ce au găsit în curtea lor, după ploaie
Pexels

Ciupercile găsite de cei doi aveau între 1 și 3 kilograme. În curtea casei, au fost găsite mai multe ciuperci de acest fel. Cât despre ciuperci, nu se știe dacă erau otrăvitoare sau nu, dar familia a ales să scape imediat de ele, fiindu-le teamă să le consume.

Pe lângă întâmplarea cel puțin ciudată, medicii trag un semnal de alarmă. În ultima perioadă, au crescut numărul de persoane, care ajung la spital, după ce confundă ciupercile comestibile cu cele otrăvitoare.

Doar într-o zi, mai mulți bihoreni au avut nevoie de ajutorul medicilor, după ce au mâncat ciuperci culese din pădure sau au fost cumpărate din locuri neamenajate, precum piețe, acolo unde mulți vânzători încearcă să își convingă potențialii clienți.

Ba mai mult, medicii spun că toxicitatea ciupercilor nu poate fi redusă prin tăierea cuticulei, fierbere în oțet sau uscare, fiind mai degrabă un mit, care poate duce la intoxicație acută.