Reclamă

Delicios de tartinat, perfect pentru îndulcirea mâncărurilor, de mare ajutor pentru durerile de gât și răceală, ingredient magic al măștilor de frumusețe pentru față.

După cum ați înțeles, este vorba de miere, acest ingredient natural minune ce se regăsește în foarte multe gospodării. Dar atunci când este depozitat, uneori tinde să se cristalizeze și să devină tare, ceea ce îl face mai puțin ușor de utilizat. Iată un truc grozav pentru a-i restabili textura lichidă.

De ce se întărește mierea?

Sursa: Social media

Mierea se va cristaliza mai mult sau mai puțin repede în funcție de florile care au fost folosite pentru a o face. Cu cât este mai multă glucoză într-o miere, cu atât se întărește mai repede. Dimpotrivă  , cu cât este mai bogat în fructoză, cu atât rămâne mai mult în stare lichidă precum mierea de castan, brad sau salcâm. Cristalizarea este mai mult sau mai puțin lentă, dar este un proces inevitabil pentru mierea adevărată. Dacă o miere nu s-a întărit după câteva luni de depozitare, atunci este cazul să vă puneți câteva semne de întrebare.

Temperatura de depozitare poate juca, de asemenea, un rol în întărire. Cu cât este mai scăzută, cu atât mierea se cristalizează mai repede. Prin urmare, este recomandabil să păstrați mierea la temperatura camerei și să nu o puneți niciodată la frigider. Trebuie să știți că diferențele de temperatură pot altera calitatea prețiosului nectar.

Un truc genial pentru a-ți face mierea să curgă

Dacă  mierea se întărește este mai degrabă un semn de calitate. Așadar, nu o aruncați! Mai are  o mulțime de lucruri bune de oferit. Iată cum să o faci din nou lichidă fără a-i modifica gustul și proprietățile nutritive:

  1. 1. Încinge apă într-o cratiță pentru a face un bain-marie care să nu depășească 35 până la 40 de grade celsius. Dacă nu ai termometru, ar trebui să poți înmuia mâna în ea fără să te arzi. Atenție, cel mai mare dușman al mierii este supraîncălzirea!
  2. 2. Scufundați borcanul în el cu capacul deschis, lăsați-l câteva minute până devine fluid. Puteți să-l amestecați pentru a accelera procesul, dar ușor pentru că mierii nu îi place să fie agitată…
  3. 3. Se lasă la răcit treptat, lăsând oala în tigaie pentru a nu provoca șoc termic. Închideți borcanul odată ce mierea s-a răcit complet, deoarece este foarte higroscopică, ar putea acumula umiditate și își poate pierde calitatea și aroma.

Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro