Comunicarea deschisă este importantă în orice relație sănătoasă.

A avea conversații continue este o modalitate excelentă de a te conecta emoțional cu partenerul tău. Pe de altă parte, lucrurile pe care le întrebi pe partenerul tău pot dezvălui, de asemenea, dacă acea comunicare deschisă pe care o ai cu el este la fel de sinceră pe cât pare.

Înșelăciunea necesită ascunderea destul de mult de o persoană semnificativă. Iar atunci când te confrunți direct cu anumite lucruri, devine mai greu să menții înșelăciunea. Un partener infidel va evita adesea anumite întrebări pentru a încerca să-și păstreze infidelitatea ascunsă. Dar uneori această evitare este cel mai roșu steag dintre toate. Am consultat terapeuți și alți experți în relații pentru a afla la ce întrebări va încerca partenerul tău să nu răspundă dacă înșală.

Pot folosi telefonul tău?

Pexels

Sigur, mulți dintre noi avem lucruri pe telefon pe care nu ne dorim neapărat să le vadă alți oameni. Fie că este vorba de căutări ciudate în istoria noastră de pe internet sau de fotografii jenante din camera foto. Dar cei dragi sunt de obicei foarte conștienți de ciudateniile noastre. Așa că, dacă partenerul tău se abate când îi ceri să folosească telefonul, s-ar putea să fie altceva în joc.

Un partener care înșală este probabil să fie secret cu privire la [altul semnificativ] că își va vedea telefonul mobil. Probabil că acest lucru îi va determina să evite întrebări precum: „Pot să-ți folosesc telefonul?” Acest lucru este valabil mai ales dacă solicitarea dvs. implică să sunați. Sau să trimiteți mesaje text cuiva.

Ce ai făcut până la ora asta?

Cu toții am pierdut noțiunea timpului și am ajuns acasă mai târziu decât ne-am plănuit. Fără să se întâmple ceva suspect. Dar chiar și cineva care nu-și suspectează cel mai mare partener că înșală se va simți puțin nervos dacă partenerul său iese târziu și nu știe unde se află. Dacă se întâmplă acest lucru, un partener care înșeală ar putea evita să răspundă la întrebări naturale. Precum „Ce ai făcut până la ora asta?”

Dacă partenerul tău a început brusc să vină acasă târziu în mod repetat, fără nicio explicație rezonabilă, acesta poate fi un semnal roșu major că te înșală. Nu este ușor să ascunzi infidelitatea. Cuplat cu comportamentul mincinos și secret, există de obicei o schimbare bruscă a modului în care un partener se relaționează cu celălalt. Ceea ce poate fi un indicator că se întâmplă ceva neplăcut.

De ce ești atât de interesat de planurile mele pentru weekend?

În același timp, un partener care înșeală ar putea începe să-ți pună mai multe întrebări despre unde mergi sau cât timp vei merge undeva. Când pun brusc la îndoială detaliile zilei tale, de obicei, acest lucru se datorează faptului că vor să-ți cunoască programul.

Se observă atunci când celălalt semnificativ începe să devină foarte curios și atent la planurile tale pentru weekend. Sau alte momente în care vei fi despărțit. Deodată, le pasă cu adevărat de ora exactă în care ieși sau de ziua exactă în care plănuiești o excursie.

Pentru a-ți da seama dacă această nouă curiozitate le pasă doar de ziua ta sau un semn de înșelăciune, ar trebui să te întrebi de ce doresc să afle detalii specifice despre planurile tale. Pune-le întrebări despre motivul pentru care sunt brusc interesați de lucruri la care nu le-au acordat atenție înainte. Dacă evită să răspundă la asta sau se iau la defensivă, este un semn rău.