Se pare că o prăpastie tot mai mare se creează între poporul rus și liderul de la Kremlin.

După anunțarea mobilizării parțiale, rușii s-au revoltat și au început să părăsească țara în număr tot mai mare. Fapt ce ar atrage o nouă replică dură a lui Vladimir Putin. Acesta ar intenționa să introducă legea marțială pentru a opri exodul bărbaților.

Mobilizarea parțială i-a speriat pe mulți dintre ruși. Imediat după anunț zborurile către țările vecine au fost umplute de ruși care vor să fugă de război. De asemenea, au început numeroase proteste, iar din ce în ce mai mulți oameni părăsesc țara. Astfel, Vladimir Putin ar intenționa să introducă legea marțială pentru ca nici un bărbat să nu mai poată părăsi Rusia.

O publicație de știri rusească a dezvăluit planul liderului de la Kremlin, citând surse anonime din parlamentul de la Moscova. Se pare că Vladimir Putin ar urma să țină un discurs în data de 30 septembrie, prezentându-și atunci intențiile. Însă, sursele din parlament au mai spus că legea marțială ar putea să fie pronunțată chiar mai devreme. Asta pentru că guvernul este alarmat de numărul mare de bărbați care părăsesc țara.

Vladimir Putin intenționează să introducă legea marțială! Liderul de la Kremlin vrea să oprească exodul bărbaților ruși
Social media

Rușii fug din fața războiului

După anunțul mobilizării parțiale, liderul de la Kremlin și-a pierdut din popularitate și a întors poporul împotriva lui. Imediat după ce au auzit veștile mulți ruși au încercat să părăsească țara, iar alții au ieșit în stradă. Au fost organizate proteste ample în peste 30 de orașe.

În multe orașe din Rusia oamenii au ieșit în stradă și și-au strigat nemulțumirea. Mii de oameni au îndrăznit să înfrunte regimul și au militat pentru oprirea războiului. Protestatarii au scandat „Nu războiului” și nu s-au înmuiat în fața forțelor de ordine, ce au făcut arestări pe bandă rulantă. Peste 1.400 de protestatari au fost arestați și urcați în autobuze ale poliției.

Proteste dure au avut loc și în alte orașe, nu doar în Moscova. Oamenii au ieșit în stradă și în Sankt Petersburg, Irkutsk, Ekaterinburg, Novosibirsk, Belgorod și alte zeci de orașe din Rusia. În toate orașele reacția autorităților a fost aceeași. Protestatarii au fost puși la pământ, loviți, împinși și luați cu autobuzele de către polițiști.

Mai mult, procuratura din Moscova a publicat o declarație prin care îi avertizează pe cetățeni să nu participe la astfel de demonstraţii. Cei care ies în stradă sunt amenințați cu până la 15 ani de închisoare. Cu toate acestea, rușilor pare că li s-a umplut paharul