După trei ani de la ororile din Caracal, Gheorghe Dincă și-a aflat pedeapsa.

Bărbatul a fost condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă, poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. După aflarea deznodământului, familia Luizei Melencu a avut prima reacție.

În vârstă de 69 de ani, Gheorghe Dincă a fost acuzat de trafic de persoane, viol, omor și profanare de cadavre. Astfel, potrivit decizie judecătorilor bărbatul își va petrecere următorii 30 de an în închisoare. Pedeapsa este una pe viață, având în vedere vârsta acestuia. Însă, chiar dacă „monstrul din Caracal” și-a primit sentința, familiile celor două victime sunt nemulțumite.

Bunicul Luizei Melencu a declarat că sentința este nesemnificativă în comparație cu ce au trăit cele două adolescente. Mai mult, bărbatul susține că nici acum adevărul nu a ieșit la iveală.

„Pentru noi această sentință e nesemnificativă. Noi credem că adevărul e altul. Dincă a fost manipulat și folosit tot timpul în această perioadă. E părerea mea și concluzia pe care am tras-o în toată această perioadă de timp în care am asistat la acest proces. Făcătură de proces, mai bine zis. Dincă tot timpul a fost protejat și menajat. Eu așa descriu.”, a declarat Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu, potrivit antena3.ro.

Familia Luizei Melencu, reacție vehementă după ce Gheroghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare
Social media

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu cele două fete

Gheorghe Dincă este acuzat că le-a ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu în locuinţa sa din Caracal. Însă, de-a lungul timpului au apărut și alte variante ale poveștii. Deși inițial recunoscuse fapte, Dincă le-a spus mai apoi procurorilor că a fost torturat pentru a lua asupra lui vina.

Mai mult, el susține că cele două fete nu ar fi ucise, ci sunt în viață. De-a lungul anchetei nu s-a găsit aproape nicio urmă care să dovedească clar faptul că cele două adolescente sunt moarte. Dincă însă s-a pierdut în detalii de-a lungul timpului. Într-o altă variantă a poveștii pare să creadă și familia Luizei Melencu.

„Intrând în acea curte am văzut foarte multe lucruri. Am înțeles în realitate că nu era posibil să se întâmple ce s-a întâmplat. Adică faptele care au fost descrise de către procurorii DIICOT.”, a mai declarat bunicul Luizei Melencu.