Reclamă


Un procent mare al planetei este afectat la bătrânețe de boala Parkinson. Aceasta este o afecțiune degenerativă care se instalează în sistemul nervos pe parcursul a câtorva ani. In unele cazuri, primele semne apar încă din tinerețe, astfel că este esențială supravegherea medicală în astfel de cazuri. Printre semnele precoce ale Parkinsonului pe care le pot experimenta persoanele tinere sunt:

Scris înghesuit și mic

Oricât de ciudat ar părea, acest aspect este asociat de specialiști cu boala Parkinson. Modul de a înșirui cuvintele de mici dimensiuni înghesuite, îi determină pe medici să facă deseori conexiunea cu un o afecțiune a sistemului nervos. Mai concret, membrul cu care scrii poate să prezinte un semn precoce că la un moment dat ai putea suferi de această boală.

Mersul

Dacă apar din senin dificultăți ale mersului, respectiv a mobilității membrelor inferioare, este imperios necesar să te adresezi medicului. Acesta ar putea fi un prim semnal al organismului că ar putea suferi la un moment dat de o boală degenerativă.

Atunci când se instalează boala, persoana suferindă are un mers dificil, deseori „bătând pasul pe loc”. Acest fapt se datorează sistemului nervos afectat aflat în imposibilitatea de a trimite stimuli de control la nivelul membrelor.

Tremor sau tremurat

Această caracteristică este prima sesizată atunci când interacționăm cu o persoană care suferă de Parkinson. În funcție de cât de avansată este boala, atât de pronunțat este și tremorul.

Acest semn distinctiv poate apărea din tinerețe în unele cazuri, boala având nevoie de ani pentru a se instala. Astfel, de multe ori persoanele tinere pot asocia tremuratul cu consumul de cofeină, efort, stres, etc.

Dacă observi acest indiciu în repetate rânduri, nu ezita să consulți cât mai repede un specialist.Boala Parkinson nu se vindecă. Aceasta este ținută sub control cu ajutorul tratamentului de specialitate. În funcție de gradul bolii, pacientului îi poate fi indicată și kinetoterapia pentru a o ține sub control.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro