Reclamă

Cu siguranță ai auzit măcar o dată de farmece, energii negative, cununii legate sau alt gen de duhuri rele. Persoanele care vor să facă rău se asociază cu astfel de șiretlicuri ce nu au legătură cu viața creștinească. Pentru a înlătura duhurile de această natură este nevoie de multă credință, rugăciune, dar și de slujbele specifice de dezlegare.

Cine poate face aceste slujbe

Slujbele de dezlegare, pe înțelesul tuturor, constau în citirea unor rugăciuni speciale denumite molifte. În cazurile dezlegărilor duhurilor rele, este necesar ca aceste slujbe să fie completate de post aspru din partea persoanei sau familiei suferinde. De asemenea și cei apropiați acestora se pot ruga pentru eliberarea lor de aceste negativități.

Moliftele sunt slujbe cu o putere aparte, iar din acest motiv nu toți preoții se încumetă să le săvârșească. Se consideră că a intra în luptă cu astfel de duhuri necurate este o mare încercare inclusiv pentru preoti. Relele se pot abate chiar asupra celor care fac moliftele sau asupra familiilor lor.

În general, cei care au curajul de a duce această luptă „cu necuratul” sunt preoții de mănăstire. Cu arma credinței în mână și cu crucea lui Hristos,aceștia țin piept relelor care se abat asupra sufletelor.

Moliftele Sfântului Vasile, cele mai puternice slujbe împotriva farmecelor

Cele mai puternice și folositoare slujbe de îndepărtare a duhurilor necurate din casa și familia omului sunt moliftele Sfântului Vasile. De altfel, acestea se citesc pentru vindecarea sufletului celor care au fost ținta unor astfel de lucruri negative, străine de credință.

Moliftele Sfântului Vasile se citesc în biserică la început de an. Pe 1 Ianuarie credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Vasile. De altfel, slujbele speciale sunt realizate și pentru dezlegare de farmece sau rele, în alte momente de peste an, în biserici sau mănăstiri.

De asemenea, după moliftele Sfântului Vasile, preoții citesc rugăciuni ale Sfântului Ioan Gură de Aur. Acestea sunt recunoscute ca având puterea de a alunga blestemele.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro