Sezonul rece se apropie cu pași repezi, prin urmare, va trebui să ne pornim caloriferele. Cu toate acestea, atunci când caloriferele dvs. sunt deschise, dar nu emană căldura pe care vi-o doriți, trebuie să apelați la acest truc pe care vi-l împărtășim în acest articol.

CITEȘTE ȘI – Facturi foarte mari? Acest aparat electrocasnic este de vină

Soluția este cât se poate de ușoară și ieftină și nu va trebui să crești temperatura termostatului. Ba, mai mult de atât, vei reuși să economisești bani, într-o perioadă în care mai toate prețurile parcă au luat-o razna.

Sursa: Social media

Multe locuințe folosesc încălzirea pe bază de centrală, care asigura căldură în toată casă prin calorifere amplasate pe pereții locuinței. Un termostat este amplasat într-o camera centrală și asta, teoretic, asigură că întreagă casă se încălzește până la o anumită temperatură.

Cu toate acestea, observăm adesea că unele camere sunt mult mai puțin încălzite decât altele. Vrei să știi cum să rezolvi această problemă? Ai nevoie doar de folie de aluminiu!

Folia de aluminiu, un ajutor de nădejde în sezonul rece

Vrei să amplifici efectul caloriferelor tale? Avem un sfat simplu pentru tine. Ai nevoie doar de o rolă de folie de aluminiu. Desfășurați o bucată de aluminiu de aceeași lungime ca și cea a caloriferului și lipiți-o în spatele său cu niște bandă adezivă. Repetați acest proces pe toate caloriferele din locuință.

Căldura de la calorifer se va reflecta de pe folia de aluminiu, ceea ce înseamnă că, în loc să scape prin pereți, aerul fierbinte va fi transferat înapoi în cameră. Trucul este atât de eficient încât dă impresia că în cameră sunt două calorifere pornite în același timp în loc de unul, iar acest lucru se va reflecta foarte bine în termometre.

Când casa ta se încălzește mai repede, termostatul se oprește mai repede, ceea ce înseamnă că economisești și bani. O situație din care vei ieși numai cu câștiguri.