Reclamă

Miercuri a avut loc o ședință de guvern în care s-a discutat despre criticile pe care le-a primit ministrul Educației, fiindcă a tăiat bursele sociale pentru elevii de liceu de la țară care studiază în altă localitate. Premierul Nicolae Ciucă a declarat că nu vrea probleme în ceea ce privește asigurarea transportului pentru acești elevi. 

Elevii vor avea transportul asigurat

Pe de altă parte, Sorin Cîmpeanu s-a apărat spunând că Ministerul Educației a propus o sumă forfetară pentru acei copii care nu au trasee standardizate de transport între casă și unitatea de învățământ. Acești bani vor fi dați, în afara bursei sociale. Mai mult, dacă acel elev învață bine, el poate lua și bursă de performanță. În acest fel, un elev poate ajunge să primească de la stat suma de 1.000 de lei pe lună. 

”Deci este o alocaţie forfetară, pe care toţi cei care învaţă în altă localitate decât cea de domiciliu o vor primi. Vă asigur că sunt toate mecanismele create în aşa fel încât toţi copiii să poată merge la şcoală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Câți bani vor primi elevii pentru transport

Oficialul a mai anunțat că în ședința de Guvern care va avea loc în următoarea săptămână va intra o ordonanță în acest sens. Adică, este vorba despre o sumă de 200, sau 300 de lei per elev. Acesta ar putea primi acești bani pentru transport, pe lângă bursa socială pe care o primește. 

Bani gratis de la stat pentru acești români! Se dau 1.000 de lei pe lună
România TV

Sorin Cîmpeanu a explicat că bursele sociale și asigurarea transportului sunt lucruri total diferite. Mai exact de acele burse sociale vor beneficia de la bugetul de stat absolut toți elevii care se află în dificultate financiară. Bursele sociale vor fi acordate elevilor care provin din familii cu venituri reduse, la care se adaugă absolut toți copiii care au probleme cronice, copii cu dizabilități, sau orfan de unul sau de ambii părinți. Toate aceste categorii de elevi vor primi suma de 200 de lei. 

1.000 de lei pe lună pentru elevii români

Pe lângă aceste burse sociale, vor fi acordați bani și pentru decontarea transportului. Așadar, un elev poate să primească bursă socială de 200 RON, poate să primească 300 RON. Spre exemplu, alocații de transport și dacă învață bine, poate primi și o bursă de 500 RON. În total, un elev ar câștiga suma de 1.000 de lei pe lună. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro