Reclamă

Într-un prezent în care românii se tem de valorile facturilor din următoarele luni, scumpirile au lovit și în alt sector. Este vorba despre cel alimentar, în care prețurile au crescut usturător de mult în ultima perioadă.

Cât au ajuns să coste zahărul și făina

Două dintre alimentele de bază care nu lipsesc din casele consumatorilor sunt cu siguranță făina și zahărul. Ambele au înregistrat în ultima perioadă creșteri de preț semnificative.

În aceeași perioadă a anului trecut, kilogramul de făină era cu cel puțin 1,70 de bani mai ieftin. Bineînțeles, prețurile variază în funcție de supermarket, dar și de brand-ul care le pune în vânzare. Cu toate acestea, pentru un kilogram de făină, românii scot acum din buzunar aproape 6 lei. Cel mai ieftin produs din această sferă se regăsește la raft la prețul de 5,20 lei.

De asemenea zahărul alb, costă cu cel puțin un leu mai mult față de anul trecut. Pentru un kilogram de zahăr, consumatorii plătesc între 5,40 lei și 10,22 lei.

Lista neagră a scumpirilor nu se oprește însă aici. Uleiul, carnea, mezelurile sau lactatele au înregistrat de asemenea creșteri de preț. Un litru de ulei cumpărat anul trecut cu 6 lei, în prezent se regăsește la raft la prețul de 9,95 de bani.

Seceta din acest an duce la scumpirea pâinii?

Anul agricol curent a fost compromis din cauza secetei puternice cu care România s-a confruntat. De altfel, temperaturile caniculare au dus și la incendii de vegetație care au distrus arii întregi cultivate. Toate acestea, completate de lipsa precipitațiilor au dus la recoltele slabe.

Chiar dacă Ministrul Agriculturii a dat asigurări legate de cantitatea de grâu necesară, totuși, românii se așteaptă la scumpiri și în sectorul panificației.

Produsele de îngrijire personală, dar și cele destinate curățeniei au înregistrat de asemenea creșteri de preț.Totodată, comercianții de materialele de construcții au dublat prețurile în unele cazuri.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro