Reclamă

Era noilor tehnologii are un impact pozitiv asupra vieții noastre, dar aduce și probleme potențiale.

Hackerii, escrocii și escrocii folosesc orice modalitate posibilă de a ne fura datele personale, precum și banii. Și uneori, o pot face fără ca noi să ne dăm seama de nimic.

Bateria se consumă mai repede

social media

Dacă bateria a început să se descarce mai repede decât înainte, este posibil să fie din cauza faptului că smartphone-ul tău a fost spart.

Motivul pentru aceasta este că software-ul rău intenționat pe care nu îl vedeți rulează în fundal, consumând mai multă energie. Consecințele acestui lucru pot fi o pierdere de date, utilizarea greșită a informațiilor personale și pierderi financiare.

O persoană cu care vorbești online îți face complimente excesive

În vremurile actuale, o mulțime de oameni se întâlnesc și se întâlnesc prin intermediul rețelelor sociale sau al aplicațiilor de întâlniri. Dar din moment ce avem de-a face cu oameni pe care nu îi cunoaștem, este important să fim mereu atenți. Dacă o persoană cu care vorbești începe comunicarea cu complimente și sentimente excesive. Există riscul ca aceasta să aibă motive ascunse.

Dacă vă cer adresa, vă cer asistență financiară sau pretind că sunt văduvi recent cu copii, toate acestea sunt semnale roșii și trebuie să vă gândiți bine înainte de a continua conversația.

Un angajator îți cere să trimiți bani

Dacă ești mulțumit că îți găsești un loc de muncă, dar noul tău angajator îți cere să trimiți niște bani, nu o faci niciodată. Uneori, escrocii vor cere bani ca garanție a locului de muncă pentru a-ți „rezerva” locul. Sau pentru a plăti un curs de formare sau o certificare pentru a obține eligibilitatea.

Nu ar trebui să plătiți niciodată pentru locul de muncă. Un angajator cu adevărat legitim nu vă va cere niciodată să faceți asta.

Un proprietar nu vă poate arăta casa

Oriunde te-ai afla, uneori este greu să găsești o cazare bună fără să pierzi bani. Sunt oameni care nu sunt proprietari efectivi, ci escroci care vor să fure bani. Dacă vorbiți cu un potențial proprietar care pretinde că deține proprietatea, dar nu o poate arăta fizic, deoarece nu se află în oraș și poate partaja doar fotografii/videoclipuri, este o înșelătorie.

De obicei, acești escroci promit să-ți trimită cheia odată ce ai plătit chiria și un depozit. Dar, în realitate, doar îți vor primi banii și nu vor trimite niciodată nimic.

Interfața telefonului dvs. s-a schimbat

În această eră a tehnologiei în plină expansiune, există o mulțime de oameni care încearcă să ne fure datele. Și astfel să ne pună în pericol. Uneori nici nu știm că cineva a încercat să ne fure datele până nu este prea târziu.

Unul dintre semnele pe care oamenii ți-au spart telefonul este schimbarea culorii și simbolurilor sau temelor. Dacă vedeți că ceva s-a schimbat pe interfața dvs. actuală, există șansa ca telefonul să fi fost spart.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro